Lider sindical: Dacă Diaconescu vrea să sprijine salariaţii să o facă legal, nu cu sacii de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii Oltchim protestează, în continuare, in fata sediului societatii
Angajaţii Oltchim protestează, în continuare, in fata sediului societatii

Liderul sindicaliştilor de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, Corneliu Cernev, spune că dacă Dan Diaconescu vrea să-i sprijine pe salariaţi să o facă legal, să facă o donaţie prin conducerea societăţii, banii să intre în conturile combinatului, iar ulterior pe cardurile oamenilor.

„Eu sunt sceptic în privinţa acestei probleme a aducerii banilor cu sacii. Dacă domnul Diaconescu (n.r. - Dan Diaconescu) doreste să sprijine salariaţii, să o facă legal, să facă o donaţie prin conducerea societăţii, banii să intre în conturile combinatului şi ulterior pe cardurile oamenilor. Să nu vină cu sacii de bani la Râmnicu Vâlcea", a declarat Corneliu Cernev, citat de Mediafax.

Liderul sindical s-a întrebat ce se va întâmpla apoi, admiţând că Diaconescu ar achita cele 45 de milioane de euro pentru activele combinatului: „Să zicem că ar achita cele 45 de milioane de euro pentru activele combinatului Diaconescu. Dar apoi ce se întâmplă? Datoria de la Electrica nu a fost cumpărată, şi nici cea de la AVAS. Mâine respectivii debitori ar bate la uşa noului acţionar şi ar cere plata datoriilor altfel ar solicita intrarea în insolvenţă a combinatului. Mulţi dintre noi avem încredere în oferta lui Dan Diaconescu. Trebuia ca Oltchim să fie dorit de un investitor care să poată achita şi creanţele şi să aibă soluţii financiare şi pentru Arpechim. Ne e teamă de un mare eşec. Mai mulţi protestatari au înaintat şi o variantă ca statul să preia în întregime combinatul, rafinăria şi Oil Terminal, să fie un concern de stat după sistemul Renault sau CEZ. E o idee pentru negocierile cu cei de la FMI pentru o formulă de acest gen, prin crearea unui concern de stat condus pe principiile managementului privat. O repornire la capacitate maxima a Oltchim ar necesita o investitie de aproape un miliard de euro, bani pe care îi poate aloca fie un gigant din industria mondială, fie statul".

La rândul său, o angajată a Oltchim a declarat că salariaţii combinatului nu sunt sinistraţi şi nu doresc pomeni şi sacoşe de la Dan Diaconescu.

„Mâine (n.r. - marţi) vom avea adunarea generală şi vom încerca revocarea din funcţie a actualei conduceri a sindicatului. Nu vrem pomeni şi sacoşe de la Dan Diaconescu, nu suntem sinistraţi. Noi am mai avut două luni de întârziere a salariatior, în ochii noştri Dan Diaconescu a decăzut. Să nu se joace cu noi, noi vrem să muncim cu demnitate, pe noi nu ne intersează luptele dintre Ponta şi Diaconescu.Dacă vrea să se lupte cu Ponta, Diaconescu să intre într-un ring şi să se bată, aici e chimie, e treabă serioasă, nu dorim să ne umilească", a declarat jurnaliştilor o angajată a combinatului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite