Lider UDMR: Nu s-a pus problema retragerii candidaturii deputatului penal Olosz Gergely

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Olosz Gergely
Deputatul Olosz Gergely

Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, susţine că "nu s-a pus problema" retragerii candidaturii la Senat a lui Olosz Gergely la alegerile parlamentare, după ce acesta fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă.

Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat, joi, că atât deputatul Olosz Gergely, cât şi alţii au dreptul la prezumţia de nevinovăţie. Tamas a spus că are multe semne de întrebare în ceea ce priveşte activitatea justiţiei, a instanţelelor judecătoreşti şi a celor de cercetare, în urma unor cazuri concrete.

"De exemplu, în cazul retrocedării Colegiului «Székely Mikó», după cum simţim noi, este o judecată parţială, excluzând imparţialitatea. Dar nemaivorbind de cazul fostului ministru UDMR Nagy Zsolt, care a fost acuzat şi a fost un tărăboi naţional în jurul lui şi niciodată nimeni nu a putut argumenta acuzaţiile grave aduse împotriva lui. Deci, eu sunt puţin mai reţinut de atunci în ceea ce înseamnă aceste dosare penale, care desigur apar cu precădere în campania electorală", a afirmat liderul UDMR Covasna, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă UDMR va retrage candidatura lui Olosz, care vrea să candideze la alegerile parlamentare pentru un mandat de senator, liderul UDMR Covasna a răspuns: "Nu s-a pus această problemă".

Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR Covasna a desemnat, săptămâna trecută, candidaţii Uniunii la alegerile parlamentare.

În urma votului celor 355 de delegaţi prezenţi la şedinţa CRU s-a stabilit că unul dintre candidaţii UDMR Covasna la Senat va fi Olosz Gergely.

Deputatul UDMR Olosz Gergely, fost preşedinte ANRE în perioada 2007-2008, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, alături de patru reprezentanţi ai unor firme, pe care i-ar fi ajutat să obţină contracte oneroase, cerând în schimb peste 500.000 de euro şi 400.000 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite