Licurici - în carantină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O altă vulpe bolnavă seamănă panică în rândul autorităţilor sanitar-veterinare. Vânătorii au fost instruiţi să împuşte orice animal suspect

Ultimul focar de rabie a apărut în comuna Licurici în urmă cu două zile. Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Venterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au declarat că localitatea a intrat, de ieri, în carantină pe o perioadă de trei luni.
De la începutul anului până acum, acesta este cel de-al zecelea caz de turbare la vulpi. Din zece animale bolnave de rabie, trei au fost găsite moarte prin păduri, patru au fost ucise în gospodăriile oamenilor şi trei au fost împuşcate de vânători. În toate cazurile s-au efectuat analize la laboratoarele DSVSA. „S-au depistat focare de rabie în localităţile Ţânţăreni, Albeni, Novaci, Runcu, Ciuperceni, Turceni, Bărbăteşti, Bustuchin şi Licurici. Avertizăm oamenii să evite contactul cu orice animale, iar dacă observă ceva suspect să anunţe de urgenţă cea mai apropiată circumscripţie veterinară“, a spus directorul DSVSA Gorj, Ion Iliuţă.
Animalele suspecte, în bătaia puştii
Directorul DSVSA Gorj va demara o amplă acţiune de prevenire şi combatere a cazurilor de rabie, al căror număr este din ce în ce mai mare. Mai mulţi membri ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj vor împuşca animalele sălbatice suspecte de rabie. Aceste măsuri privind supravegherea în permanenţă a animalelor se vor aplica nu numai în zonele unde au fost depistate focare. „Astăzi am convocat paznicii de vânătoare, vânătorii şi personalul silvic în vederea instruirii acestora cu privire la această acţiune“, a mai declarat Ion Iliuţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite