Liceul "Negruzzi" din Iaşi revendică în instanţă morga din Mangalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înainte de 1946, în clădire funcţionase o "colonie de vacanţă"

Liceul "Costache Negruzzi" din Iaşi va da în judecată primăria din Mangalia, pentru a recupera o clădire anexă a spitalului din localitate, în care funcţionează spălătoria şi morga, a anunţat, ieri, conducerea instituţiei de învăţământ.
Ne bazăm pe documente, inclusiv pe un act de la Arhivele Statului, care ne atestă dreptul de proprietate asupra clădirii din Mangalia şi a terenului aferent, evaluate la peste 200.000 de euro", se arată într-un comunicat de presă semnat de directorul Liceului "Negruzzi", Gheorghe Ilie.
Potrivit acestuia, clădirea în cauză a fost construită între 1926 şi 1937, la iniţiativa şi cu finanţarea comitetului de părinţi al liceului şi a servit drept "colonie de vacanţă" pentru elevi. După instaurarea regimului comunist, imobilul a fost trecut în proprietatea statului, mai precis a Sfatului Popular al Regiunii Constanţa.
Conducerea Liceului "Negruzzi" deţine un inventar complet al bunurilor de la Mangalia, înainte de a fi trecute în proprietatea statului, începând cu imobilul propriu-zis şi terminând cu vesela şi lenjeria de pat. Potrivit directorului Ilie, după 1990, clădirea a devenit o anexă a spitalului din localitate. "Dacă recuperăm clădirea şi terenul, intenţionăm să amenajăm o bază de vacanţă pentru elevi, profesori şi părinţi", a mai precizat Gheorghe Ilie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite