Cea mai mare depunctare la bac, la Liceul de Muzică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cea mai mare depunctare la bac, la Liceul de Muzică
Cea mai mare depunctare la bac, la Liceul de Muzică

Inspectoratul nu se grăbeşte să dea numele profesorilor care au notat din burtă

 Colegiile Naţionale „Spiru Haret” şi „Tudor Vladimirescu”,  Liceul de Muzică, dar şi Colegiul  Industrial Turceni sunt cele patru instituţii de învăţământ nominalizate în cazul fraudei de la bacalaureat. Surpriza a venit din partea Liceului de Muzică din Târgu-Jiu unde eleva Bianca Stănculete a primit nota 10, cu toate că specialiştii Ministerului Educaţiei au notat lucrarea cu 5.40. Reprezentanţii Liceului de Muzică spun că nu este vorba despre un copil de bani gata şi că nu înţeleg cum de s-a produs o asemenea eroare.
„Nu cred că este vorba despre o pată neagră pusă asupra acestui liceu întrucât comisiile au fost făcute de către Inspectorat. Nu am mai auzit de aşa ceva până acum. Elevele respective nu sunt de bani gata”, a declarat Aurelia Savu, directorul Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu”. 
Eleva care a primit cu 4.60 puncte mai mult decât a scris pe lucrare nu este singura de la acest liceu. O altă tânără olimpică se află pe lista cu notele modificate de Minister. Andreea Medar s-a remarcat prin participări frecvente la olimpiade, mama ei fiind chiar  profesor de limba română. Cu toate acestea, şi în acest caz nota a fost micşorată cu două puncte.

S-a format comisia de anchetă

La Colegiul „Tudor Vladimirescu“ s-au acordat note mai mari cu cel puţin două puncte în cazul unui număr de 21 de elevi. Reprezentanţii IŞJ nu dau semne că s-ar grăbi să afle despre ce dascăli este vorba. „Lucrările reevaluate de Minister au ajuns la Inspectorat. Astăzi s-a format comisia care va efectua o anchetă în acest sens. Mâine se vor desface lucrările pentru a afla care sunt profesorii în cauză. Cert este că fiecare lucrare a fost evaluată de doi profesori din judeţ”, a declarat Camelia Bibere, inspectorul şcolar adjunct al ISJ Gorj.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite