Liceu de maximă securitate la Târgu Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gimnaziul de Stat "Mihai Viteazul" din Târgu Mureş este prima unitate de învăţământ din judeţ monitorizată printr-un complex sistem de supraveghere video. La fel ca într-o instituţie de

Gimnaziul de Stat "Mihai Viteazul" din Târgu Mureş este prima unitate de învăţământ din judeţ monitorizată printr-un complex sistem de supraveghere video.
La fel ca într-o instituţie de "maximă securitate", camerele urmăresc mişcările din perimetru, zi şi noapte, iar conducerea unităţii de învăţământ se gândeşte deja la extinderea sistemului de supraveghere. Prevenţia este suplimentată de gardul înalt de 2,10 metri, montat de la începutul anului şcolar. Una dintre camerele video urmăreşte intrarea elevilor, iar pe timp de noapte înregistrează imagini cu ajutorul senzorilor în infraroşu, iar cealaltă asigură perimetrul palierului de la parter. Imaginile oferite sunt afişate pe monitorul din biroul directorului Dorina Suciu, care poate revedea imagini din acea zi sau zilele trecute, în cazul în care doreşte să se edifice asupra unui incident. "Părinţii au dorit să contribuie la siguranţa copiilor lor, fiindcă administraţia locală are resurse limitate şi sunt multe şcoli", a explicat Dorina Suciu. Directoarea vrea să extindă sistemul, cu camere video pe fiecare palier şi pe terenul de sport. "Copiii s-au bucurat şi au înţeles că este pentru siguranţa lor", susţine Dorina Suciu, care a mai spus că, în cazul unor incidente deosebite, este apelat sistemul integrat de urgenţă 112.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite