Liceu agricol cu numele lui Valeriu Cotea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul Şcolar Agricol din Focşani se numeşte, începând de ieri, Colegiul Agricol „Valeriu Cotea”. La „botez” a participat inclusiv patronul spiritual, oenologul Valeriu Cotea, precum şi

Grupul Şcolar Agricol din Focşani se numeşte, începând de ieri, Colegiul Agricol „Valeriu Cotea”. La „botez” a participat inclusiv patronul spiritual, oenologul Valeriu Cotea, precum şi preşedintele Academiei Române, Tiberiu Simion.

Reputatul specialist în vinuri Valeriu Cotea este legat sufleteşte de Vrancea, deoarece provine din localitatea Vidra. Cel care a venit cu propunerea ca liceul din Focşani să-i poarte numele a fost directorul instituţiei, Florin Iamandei.

„Nu prea se obişnuieşte ca să dai numele cuiva unei străzi sau instituţii în timpul vieţii sale. De aceea am rămas şi uimit cînd domnul director Iamandei m-a sunat şi m-a invitat aici. Pentru că încă nu sunt mort şi sper să n-o fac prea curând”, a spus, mai în glumă, mai în serios, academicianul Valeriu Cotea.

Şeful Inspectoratului Şcolar Vrancea, Iordache Bostan, s-a arătat convins că liceul va avea doar de câştigat de pe urma numelui şi al renumelui cunoscutului academician. Valeriu Cotea a fost elogiat în toate discursurile rostite de politicienii şi academicienii prezenţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite