Liceenii au încheiat cursurile de creaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceenii au încheiat cursurile de creaţie
Liceenii au încheiat cursurile de creaţie

29 de tineri care au participat, în această vară, la proiectul Comunităţi Creative au avut întâlnirea de bilanţ al activităţii

Aseară, tinerii care au iniţiat proiectul Comunităţi Creative, dar şi liceeni care au participat în calitate de cursanţi s-au întâlnit la Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul pentru a marca finalul proiectului. Laura Catană, iniţiatorul proiectului, spune că, în cele şase luni, un număr de 29 de liceeni din Vâlcea au beneficiat de cursuri gratuite de jurnalism, fotografie, teatru şi design urban. „Considerăm că întreg proiectul este un succes pentru noi, deoarece tinerii implicaţi au ajuns la un moment în care pot spune că au acumulat foarte multe lucruri utile. Trainerii noştri au fost profesionişti din domeniile în care au fost oferite cursurile“, explică Laura Catană. Tot aseară, alături de ei s-au aflat  şi reprezentanţi ai instituţiilor vâlcene, cu care au discutat despre rezultatele proiectului. „Am vrut să vedem dacă ceea ce am întreprins în această vară are feedback şi dacă autorităţile au de gând să ne sprijine anul viitor, în cadrul unui eventual nou proiect“, explică Laura.
Cei 29 de liceeni care au participat la proiectul Comunităţi creative au beneficiat de cursuri gratuite din partea unor traineri profesionişti. Pe timpul verii, elevii au luat lecţii de teatru,  jurnalism, design urban şi fotografie.

Rezultatele s-au văzut în stradă

„Înscrierile au început în luna martie, iar cursurile efective au demarat în aprilie. Rezultatele s-au văzut în stradă. Elevii au pus în scenă piese de teatru stradal, au modelat statuete din deşeuri colectate de pe malul râului Olăneşti, ba chiar au editat un ziar pe care l-au împărţit gratuit pe stradă. Să nu uităm şi de expoziţia de fotografie ce a avut parte de un public foarte variat“, explică Laura Catană. Ea mai spune că prin intermediul acestui proiect tinerii au devenit mai conştienţi de lumea în care trăiesc, iar unii dintre ei au de gând să îşi continue pregătirea în unul dintre domeniile despre care au învăţat.
„Pe lângă latura teoretică a cursurilor, tinerii au pus în practică tot ceea ce au învăţat, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Unii cursanţi au de gând să pornească anul viitor propriile lor proiecte prin care să îşi sprijine colegii“, mai povesteşte Laura.

Planuri de viitor

Experienţa de anul acesta a fost una pozitivă, susţin iniţiatorii proiectului Comunităţi Creative, care s-au gândit ca la anul să pună la punct un program prin care tinerii din România să poată face schimb de experienţă cu elevii ori studenţii din străinătate.
„Avem de gând să iniţiem un program prin care tineri de la noi vor merge, de exemplu, în Danemarca să studieze. Dar asta abia la anul, pentru că vrem să luăm o pauză, să vedem de ce resurse dispunem“, explică Laura Catană.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite