Liceeni suspecţi de tuberculoză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

300 de elevi de la Liceul “Nicolae Titulescu” din Braşov aşteaptă cu înfrigurare rezultatele analizelor de sânge pentru a afla dacă au luat tuberculoză de la profesorul lor de biologie.

300 de elevi de la Liceul “Nicolae Titulescu” din Braşov aşteaptă cu înfrigurare rezultatele analizelor de sânge pentru a afla dacă au luat tuberculoză de la profesorul lor de biologie. Asta pentru că profesorul Cezar Malcoci a continuat să vină la cursuri, deşi fusese diagnosticat cu TBC.

Cezar Malcoci fusese internat în septembrie la Spitalul de Pneumoftiziologie pentru tratament. Directorul Liceului “Nicolae Titulescu”, Constantin Horneţ, ştia că omul este bolnav, dar nu l-a trimis în concediu medical: “Niciun cadru medical nu i-a cerut profesorului Cezar Malcoci să nu mai predea până când analizele nu vor lămuri cazul, iar eu nu aveam nicio calitate să-i impun profesorului în cauză să nu mai vină la şcoală”.

Din cauza profesorului toţi elevii au fost trimişi la Dispensarul TBC pentru radiografii şi analize de sânge.

Profesorul se află internat pentru investigaţii medicale la Spitalul Judeţean Braşov. În următoarele zile toţi elevii vor afla dacă au fost infectaţi cu bacilul Koch.

Autoritatea de Sănătate Publică Braşov a demarat o anchetă în acest caz.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite