Liceele vor organiza din nou examene de admitere - proiect de lege

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pachetul legislativ propus de Comisia prezidenţială pe învăţământ, condusă de Mircea Miclea, prevede, pentru învăţământul preuniversitar, ca admiterea să fie organizată de licee, informează NewsIn. Comisia de la Cotroceni mai propune ca, la finalul fiecărui ciclu şcolar, să fie susţinute evaluări, inclusiv după terminarea grădiniţei.

Noua lege a învăţământului ar putea aduce, astfel, revenirea la admiterea în liceu în baza rezultatelor la examene organizate de fiecare liceu în parte. În prezent, elevii sunt admişi la liceu fără examen, doar pe baza mediei generale a notelor obţinute la tezele cu subiect unic şi a mediei generale de absolvire a claselor V-VIII. Fiecare dintre cele două medii are o pondere de 50%.

Tezele cu subiect unic sunt iniţiativa unui fost ministru al Educaţiei, Mihail Hărdău, iar primii care le-au experimentat au fost elevii claselor a VII-a din anul şcolar 2006-2007. Atunci, sub formă de proiect-pilot, tezele au durat 50 de minute şi au fost simple lucrări semestriale de clasă. Din anul şcolar 2007-2008, aceste examene au devenit, oficial, criteriu de admitere la liceu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite