Librăria Mihai Eminescu este în pericol de surpare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Librăria Mihai Eminescu este în pericol de surpare
Librăria Mihai Eminescu este în pericol de surpare

Fisuri de mari dimensiuni au apărut la intrare, iar rafturile s-au deplasat

O fisură de mari dimensiuni a apărut la intrarea în Librăria Mihai Eminescu din Târgu-Jiu, iar temelia s-a surpat. Bucăţi din marmură şi ciment au ieşit din paviment, astfel încât accesul în magazin se face cu dificultate. „Am observat că rafturile cu cărţi nu mai sunt în aceeaşi poziţie şi s-au deplasat“, ne spune Domnica Iacobescu, şefa Librăriei Mihai Eminescu.

Sunt probleme de anul trecut

Fenomenul a apărut de anul trecut, în urma lucrărilor de amenajare a centrului oraşului, dar degradarea a avansat în această primăvară. Domnica Iacobescu a precizat că a fost afectată structura de rezistenţă a clădirii în care se află librăria: „Constructorii nu au fost atenţi atunci când au lucrat la modernizarea centrului municipiului. A fost afectată structura de rezistenţă a clădirii. Din primăvară a început să se degradeze mai rău. Fundaţia s-a prăbuşit. Este singura intrare în librărie şi îmi e teamă să nu se surpe de tot. Conducerea unităţii a contactat Primăria Târgu-Jiu  şi s-au primit promisiuni că se va repara. Clienţii se pot împiedica de fisura care a apărut şi de bucăţile de marmură şi de ciment care s-au desprins“. Şefa librăriei se mai plânge că vânzările au scăzut.

Trebuie efectuată o expertiză tehnică

Reprezentanţii Inspecţiei în Construcţii Gorj spun că trebuie efectuată de urgenţă o expertiză şi să se intervină în cel mai scurt timp pentru a remedia problemele apărute. „Este vorba de o cedare de fundaţie. Trebuie să se facă o expertiză tehnică şi apoi să se intervină pentru a opri acest fenomen. Este posbil să fie afectată şi structura de rezistenţă a imobilului, dar acest lucru se va stabili în urma expertizei care trebuie să se facă. Ne vom deplasa la faţa locului şi vom analiza cauza degradării“, a afirmat Cornel Cimpoieru, reprezentant al Inspecţiei în Construcţii (IC) Gorj.
Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, a precizat că nu a existat nicio sesizare venită din partea proprietarului clădirii: „Reprezentanţii primăriei vor merge la faţa locului şi vor analiza problema. Dacă se va constata că deteriorarea  s-a produs din cauza lucrărilor la centrul oraşului, constructorul va remedia problema“.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite