Liber la contracte mari cu statul fără licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reabilitarea din şcoli nu va mai fi o problemă pentru  prietenii politici ai primarilor
Reabilitarea din şcoli nu va mai fi o problemă pentru prietenii politici ai primarilor

În prezent, statul poate atribui fără licitaţie contracte de lucrări publice cu o valoare de până la un milion de euro. Acest plafon va fi ridicat până la 4,8 milioane de euro, având în vedere votul dat zilele trecute, la Camera Deputaţilor, de parlamentarii PDL, pentru modificarea legislaţiei actuale privind achiziţiile publice.

Proiect Achiziţii Publice

Dacă lucrurile vor rămâne aşa, iar noua lege va fi şi promulgată de preşedintele ţării, statul va putea atribui direct nu doar reabilitarea de şcoli şi dispensare mici (lucrări de până la un milion de euro), ci chiar construcţia unor tronsoane de drumuri, poduri sau piste de aeroport.

Specialiştii din domeniul infrastructurii estimează că la o valoare a contractului, să zicem, de 4,8 milioane de euro se vor putea atribui fără licitaţie lucrări precum reabilitarea a şase kilometri de drum naţional sau a 80 de kilometri de sistem de alimentare cu apă.

„În aceşti bani se poate face un parc industrial de capacitate mai mică ori se poate reabilita complet o şcoală mai mare sau chiar un dispensar de dimensiuni medii", ne-a declarat George Boeru, expert în lucrări de infrastructură.

El a mai arătat că acum, cu maximum un milion de euro, se pot reabilita dispensare şi şcoli mici sau se pot amenaja reţele de alimentare cu apă de dimensiuni mai reduse, în localităţi rurale. Proiectul legislativ va fi dezbătut astăzi în plenul Camerei Deputaţilor. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite