Liber la mare de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Mamaia, Costineşti, 2 Mai şi Vama Veche, toate camerele au fost deja rezervate. Peste 20.000 de turişti sunt aşteptaţi în acest weekend la malul mării. Meteorologii au însă veşti proaste: va bate vântul şi va fi înnorat în toată ţara.

În staţiunile româneşti sunt disponibile în această perioadă aproximativ 100.000 de locuri de cazare. „Aproape 85% din hoteluri vor fi deschise la finele săptămânii viitoare, iar în staţiunile preferate de tineri deja nu mai sunt locuri de cazare“, a declarat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Litoralului.

În Mamaia şi în Costineşti toate camerele au fost deja rezervate de la începutul lunii aprilie. „Tariful a fost la noi de 90 de lei pentru o cameră dublă şi s-a achitat totul deja“, a spus Ancuţa Pintea, proprietara pensiunii Adina din staţiunea 2 Mai.
În Vama Veche, tarifele practicate de proprietarii de pensiuni variază între 100 şi 150 de lei.

Sejur la cinci stele

Şi cererile pentru cazările din hotelurile de lux din Mamaia au fost numeroase. „Au fost făcute rezervări încă din luna ianuarie. Toate cele 125 de camere sunt deja contractate. Aproximativ 20% din turiştii care vor veni la noi sunt străini“, a spus Raluca Dumitraşcu, reprezentant al Hotelului Vega. Pachetul de două nopţi, cu mic dejun şi prânz, costă 750 de lei de persoană.

Turiştii care vor veni la Iaki, hotel de patru stele, plătesc 650 de lei pentru două persoane, cu mic dejun inclus. La Victoria, un hotel de trei stele, toate cele 320 de camere au fost rezervate. Aici, cazarea costă 100 de lei pe noapte, iar pentru micul dejun turiştii plătesc încă 40 de lei. La hotelurile de două stele o cameră dublă costă 100 – 120 de lei pe noapte.

Concerte şi focuri de artificii

Autorităţile locale şi managerii cluburilor de pe Litoral au programat o serie de evenimente pentru minivacanţa de 1 Mai. Toate cluburile din Mamaia se vor deschide la sfârşitul săptămânii. În Bamboo, vineri va cânta Busta Rhymes, iar sâmbătă Ja Rule. Intrarea costă 100 de lei, iar concertele încep la ora 23.00. În Gossip, joi va concerta Akcent, vineri, Sonique, iar sâmbătă - DJ Rynno şi Sylvia.

image

Turiştii petrec mare parte a timpului liber la iarbă verde  Foto: Stelian Grăjdan

Sâmbătă, tot de la ora 21.00, pe plajă vor cânta Crush şi Alexandra Ungreanu, Blaxy Girls, Alex şi Morandi. În Neptun, la kilometrul 0, vineri şi sâmbătă se vor afla la pupitrul de mixaj DJ Project, David DJ Feat Dony, Inna, Vali Bărbulescu, DJ Pagal. La Costineşti, pe 1 Mai vor concerta Puya, Simplu, Paraziţii, Viţa de Vie, Zdob şi Zdub, iar pe 2 mai Voltaj, Simplu, Blaxy Girls, Şuie Paparude. 

Vineri şi sâmbătă, piloţii de Formula 1 Kimi Raikkonen şi David Coulthart vor fi protagoniştii unor show-uri automobilistice în staţiunea Mamaia.   

Rezervări puţine pentru străinătate

Unii reprezentanţi ai agenţiilor de turism din Olt spun că vânzările le-au scăzut la jumătate. La fel şi vâlcenii. „Preţurile sunt asemănătoare cu cele de pe litoralul românesc, însă condiţiile diferă”, a explicat Andreea Stanca, de la agenţia Tour Paradis.  

Operatorii de turism din Craiova spun că numărul solicitărilor a scăzut cu până la 80%, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. „Oferim vacanţe în Grecia, cu 130 de euro de persoană, la trei stele, sau în Bulgaria, cu 115 euro la cinci stele, dar s-au cumpărat doar 30 de bilete“, a declarat Oana Trifan, agent de turism.  A mai contribuit Gabriela Popescu

Vacanţă mai ieftină la munte

Hotelierii şi proprietarii de pensiuni din zona Braşovului spun că rezervările se apropie deja de capacitatea maximă de cazare.

„Sunt mult mai multe solicitări decât de Paşte. Au fost organizate mai multe evenimente în această perioadă, prin care am atras turiştii”, a declarat Maria Stoian, preşedintele de onoare al Asociaţiei Naţionale de Turism Rural şi Ecologic Braşov. Preţurile de cazare la pensiunile din judeţ se încadrează între 60 şi 120 de lei, pentru o cameră de două locuri.

Şi agenţile de turism din Ploieşti au lansat oferte de ultim moment pentru minivacanţa de 1 Mai. Astfel, cu 300 de lei de persoană, oricine îşi poate petrece weekendul la Sinaia, Buşteni sau Azuga. Pentru aceşti bani turiştii beneficiază de cazare pentru două nopţi, mic dejun, excursii cu telecabina sau la pas, pe anumite trasee montane.  Laurenţiu Ţiţei,
Codruţa Horja


Vremea strică planurile

La începutul weekendului cerul va fi mai mult noros la deal, la munte şi în sudul ţării, unde va ploua. Vremea va fi la fel şi în vest, nord şi centru. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 14 şi 23 de grade Celsius. Vântul va fi moderat, temporar cu intensificări în Dobrogea şi la munte.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite