Legumele se vând la bucată sau pe bonuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Precupeţii stau cu marfa pe tarabe în aşteptarea clienţilor

Cumpărătorii se plâng că nu mai au bani nici măcar pentru tradiţionala ciorbă.

Cu sacoşele goale în mână, cumpărătorii se plimbă printre tarabe şi cântăresc fiecare preţ ca în final să facă cea mai bună alegere, cât mai ieftină. “Toate sunt scumpe şi lumea nu mai cumpără. Unii au fost daţi afară şi sunt şomeri, alţii au salariu, dar e prea mic şi nu le ajunge”, explică tanti Mărioara din spatele tarabei cu legume din piaţa Brotăcei. Înconjurată de mormane de cartofi, morcovi, ardei, ea îşi primeşte clienţii amabilă chiar dacă în cântar pun doar câteva legume: un ardei, doi morcovi şi-un păstârnac costă 5 lei. „Uite, asta cumpără oamenii“, arată ea vasul cântarului. Marfa a luat-o de la en-gros, dar nu ştie dacă îşi va scoate cheltuiala. „De când e criză, oamenii vin şi cumpără cât le trebuie de o ciorbă.
Mai dau marfă şi pe bonuri de masă, dar le acceptăm mai greu, doar la nevoie”, mai spune tanti Mărioara.


Legumele de supermarket, preferate de clienţi 
În piaţa din Tomis 3 e agitaţie mare şi marfă pe săturate. Zarzavagii însă nu sunt mulţumiţi. „Prost merge, lumea e tot mai săracă. Pensionarii vin şi îmi cer la bucată, le dau, ce să fac!? Restul au bani doar de băutură şi carne”, spune cu năduf  Iusuf, un vânzător din piaţă. El este indignat că deşi nu au mulţi bani, cumpărătorii merg la supermarketuri să îşi cumpere cele necesare pentru gătit. „Se duc în marile magazine unde sunt produse aduse din afară şi care nu au niciun gust, iar noi avem produse româneşti şi nu cumpără. Tot timpul sunt întrebat dacă marfa este de la noi”, zice bărbatul.

Diferenţe mici, dar bune
Pe nea George îl găseşti zilnic în piaţa din Km 4-5 încercând degeaba să îşi vândă marfa. „Nu am adus cartofi noi pentru că sunt prea scumpi acum şi nu îi cumpără nimeni. Nu e niciun client şi aşa pustiu e toată ziua”, se plânge el.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite