Boc: Legea salarizării nemulţumeşte deoarece taie din privilegii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boc: Legea salarizării nemulţumeşte deoarece taie din privilegii
Boc: Legea salarizării nemulţumeşte deoarece taie din privilegii

Legea unitară de salarizare nemulţumeşte anumite categorii de personal, deoarece taie din privilegii şi readuce echilibrul şi echitatea într-un sistem haotic şi discreţionar, caracterizat de legi speciale aprobate în funcţie de diferite interese, a declarat, marţi, în Parlament, premierul Emil Boc în discursul de asumare a răspunderii pe cele trei pachete de legi.

Premierul a abordat din nou un discus de membru al opoziţiei şi nu de lider de partid aflat la guvernare, dând vina pentru cheltuielile de personal pe fosta guvernare. Potrivit premierului, cheltuielile cu personalul ajung la 9,4% din PIB.

"Cei care se ocupă cu dusul genţii sunt mai mulţi decât cei care fac treabă. Reformarea administraţiei impune anumite decizii, dar vă asigur că acestea sunt corecte", i-a asigura premierul parlamentarilor.

Guvernul îşi angajează răspunderea, marţi, asupra proiectelor de lege privind educaţia naţională, salarizarea unitară a personalului bugetar şi reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, în trei şedinţe comune succesive ale celor două Camere ale Parlamentului.

Mai mulţi parlamentari social democraţi au ieşit din sală în timpul discursului ţinut de premier, nemulţumiţi fiind de anumite prevederi din Legea Educaţiei şi Legea unitară de salarizare, precum şi de timpul scurt avut la dispoziţie pentru a dezbatele proiectele de acte normative. De asemenea, unii parlamentari ai PC şi PSD au purtat banderole albe la braţ în semn de protest. De asemenea, liberalii au boicotat şedinţele de asumare, preferând să lucreze la textul unei moţiuni de cenzură împotriva actualului Guvern şi la contestarea procedurii de asumare a răspunderii la Curtea Constituţională.

Nemulţumirile parlamentarilor au găsit ecou şi în protestul organizat de sindicaliştii afiliaţi la CNS Cartel ALFA în faţa Palatului Parlamentului.

Executivul a acceptat puţin peste 120 de amendamente la cele trei proiecte de legi, reprezentând mai puţin de 5% din totalul celor aproximativ 2.680 de propuneri formulate de către parlamentari pentru aceste acte normative.

După şedinţele de asumare a răspunderii Guvernului pe cele trei pachete de legi, preşedintele Traian Băsescu se va adresa Parlamentului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite