Legătura rutieră între Bacău şi restul Moldovei, tot mai şubredă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

amplasarea pilonilor de susţinere şi ale altor investiţii care însă întârzie. Consiliul Local Bacău a aprobat un proiect de hotărâre privind reabilitarea podului şerbăneşti, după ce o

amplasarea pilonilor de susţinere şi ale altor investiţii care însă întârzie. Consiliul Local Bacău a aprobat un proiect de hotărâre privind reabilitarea podului şerbăneşti, după ce o echipă de experţi din Iaşi a încadrat podul în "clasa V de stare tehnică, adică stare rea, ce nu asigură condiţiile minime de siguranţă a circulaţiei". Experţii au recomandat primăriei să înlocuiască ori să consolideze structura de rezistenţă, soluţie care abia după un an este luată în considerare de municipalitate. Totuşi, conducătorii auto şi pietonii care traversează podul speră ca măcar în ceasul al doisprezecelea problema să fie rezolvată. "Podul din şerbăneşti e problemă veche. După inundaţii, am ocolit prin Letea Veche, dar nu se poate aşa. Trebuie făcut ceva, să fie reparat, că o să se întâmple o nenorocire, la cât e de şubred", a spus un conducător auto.

Restricţie pentru maşinile de mare tonaj
Camioanele, autobuzele şi autocarele, precum şi alte maşini de mare tonaj nu au acces pe pod şi ocolesc câţiva kilometri printr-o comună învecinată. "Deja m-am obişnuit cu poliţiştii de la intrarea pe pod. Ne-am săturat să ocolim, consumăm motorină şi pierdem timp, dar dacă nu se face nimic, n-avem nici noi ce face", a declarat unul dintre şoferii obligaţi şi acum să accepte varianta ocolitoare. Este posibil ca, în câţiva ani, problema să fie rezolvată, dacă toate planurile municipalităţii vor fi duse la bun sfârşit. Suma totală necesară pentru reabilitare este de 37 milioane de lei noi, iar cea mai mare parte din sumă va fi asigurată printr-un credit bancar tip "revolving". Primarul Romeo Stavarache a declarat în repetate rânduri că reabilitarea podului de la şerbăneşti este unul din cele zece mari obiective pe care şi le-a propus pentru mandatul actual.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite