Lecturile vechi, căutate de tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de persoane s-au înscris luna aceasta la bibliotecă

De la un an la altul, tot mai mulţi tineri îşi fac abonament la Biblioteca Judeţeană .

Numărul de abonaţi noi de la Secţia de Împrumut Adulţi a Bibliotecii Judeţene „A.D. Xenopol” este în creştere. Numai în 2008, din totalul de peste 2.270 de abonaţi, 700 au fost noi. Bibliotecara Cristina Duma a explicat că interesul pentru lectură este manifestat în special de tinerii între 14 şi 25 de ani. Aceştia nu solicită doar volumele cuprinse în programa şcolară obligatorie, ci şi cărţi de beletristică.
„Volumele care stârnesc interesul tinerilor sunt cele din colecţia pentru adolescenţi, una dintre autoarele preferate fiind Cecelia Ahern”, a precizat Cristina Duma. Cele mai interesate de lectură sunt femeile, iar lista de abonaţi noi este concludentă în acest sens, din cei 700, 476 fiind femei. Printre cei care împrumută cărţi de la bibliotecă se numără atât cei care au profesii intelectuale, dar şi simpli muncitori, casnicele sau pensionarii. În anul care a trecut, cele mai solicitate volume au fost „Brida” de Paulo Coelho, „Marele niciunde” şi „L.A. Confidential” de James Ellroy, dar şi cărţi scrise de Octavian Paler sau Gabriel Garcia Marques.

Peste 85.000 de cărţi împrumutate
Secţia de Împrumut Adulţi deţine peste 109.000 de volume. Oferă literatură de referinţă, de specialitate drept, economie, sociologie, psihologie, pedagogie, ştiinţă, tehnică, critică şi estetică literară, istorie, geografie, dar  şi literatură beletristică. De asemenea, secţia deţine şi o bogată ofertă referitoare la bibliografia şcolară de nivel liceal. Pe parcursul anului trecut, au fost împrumutate peste 85.000 de volume.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite