Lăzăroiu: "Actualul sistem de asistenţă socială reprezintă un sistem de fraudă electorală"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sebastian Lăzăroiu, ministrul Muncii,   a declarat  că, în toamnă, imediat după începerea sesiunii parlamentare,  va prezenta un proiect de lege care să schimbe radical sistemul de asistenţă socială din Romania. Asta pentru că' actuala structură şi legislaţie din domeniu au dus la dezvoltarea unui sistem legal de mită electorală.

Ministrul a prezentat o statistică menită să-i susţină afirmaţia. Asftel, până acum au fost controlarte 3.700 de dosare de ajutoare sociale pentru sprijinul familiei, din care 1.179 de dosare conţieau erori sau fraude. 63%  din totalul  dosarelor fraudate sunt în primării deţinute de primari USL, 5%  aparţin primariilor PC şi 28% primăriilor PDL.

Majoritarea dosarelor cu nereguli sunt în Muntenia, zonă foarte săracă, unde administraţia locală aparţine majoritar  PSD-ului.

Suma totală care a fost fraudată reprezintă 15% din costurile cu asistenţa socială din Romania (14 miliarde de lei), adică aproximativ 2 miliarde de  lei. Pentru a schimba total sistemul, Lăzăroiu  susţine că are nevoie de lege care să le confere inspectorilor mai multă putere şi să le dea în primul rând dreptul de a sancţiona pe  primarii unde se înregistrează fraude.

"Fac apel către toate partidele politice, în special către cele care plâng pe umărul săracilor, să nu mai fraudeze sistemul!", a avertizat ministrul Sebastian Lăzăroiu.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite