Lăzăroiu: Partidul lui Diaconescu are şanse să intre în Parlament, PD-L riscă să nu treacă pragul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Poporului, o idee concepută de patronul OTV Dan Diaconescu în urma arestării sale, are mari şanse să intre în Parlament la viitoarele alegeri. Iar asta nu o spun gurile rele, ci chiar Sebastian Lăzăroiu, consilierul preşedintelui Băsescu.

Se pare că PDL a ajuns să se bată cu un partid încă nenăscut, în contextul scăderii dramatice a preşedintelui, în sondaje, unele surse din partid vorbind chiar de un procent de 10%.

"Partidul Poporului are şanse să intre în Parlament! E mai degrabă un simptom la care politicienii ar trebui să fie atenţi. În ultimul sondaj pe care l-am văzut, Partidul Poporului avea 13% ceea ce e enorm pentru un partid abia înfiinţat.

Asta arată că oamenii sunt dezamăgiţi de cele patru partide principale care se bat într-o 'cutiuţă', dar în afara cutiei se află majoritatea covârşitoare a electoratului.

Practic, un partid nou apărut poate să coaguleze foarte multe voturi din afara acestei cutiuţe în care se bat 'patru furnici', care au impresia că ăla e universul lor. De fapt, universul electoral este mult mai mare", a declarat Lăzăroiu la Televizunea Ziare.com.

În schimb, consilierul a arătat că scăderea înregistrată de preşedinte în sondaje e firească în contextul măsurilor impopulare luate.

"Cred că PD-L poate fi împiedicat să ducă la capăt reformele doar de calculele electorale individuale. Măsurile sunt impopulare şi creează o anumită depresie a partidului, a celor care vor să îşi înnoiască mandatul. Dacă stau prea mult cu ochii pe sondaje, care arată prost, atunci probabil că reforma va eşua.

Oamenii au devenit foarte reticenţi faţă de clasa politică. E un semnal de alarmă şi s-ar putea să anunţe un nou început", a atras atenţia Sebastian Lăzăroiu, îndemnând alegătorii să nu îşi pună deocamdată întrebarea "eu cu cine votez", pentru că e prea devreme.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite