Laurenţiu Duţă: „Michael Jackson va trăi prin muzica sa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laurenţiu Duţă, cel mai cunoscut fan român al megastarului, a primit cu lacrimi vestea morţii lui Michael Jackson. Avântul de la începutul carierei cântăreţului se datorează în mare parte admiraţiei pe care i-o purta Regelui muzicii pop.

„Am aflat la două noaptea de moartea sa. Am primit un mesaj de la o prietenă. Am crezut că e o glumă. Apoi, am crezut că am un coşmar, nu mi-a venit să cred“, declară, cu vocea stinsă, unul dintre cei mai înfocaţi fani din România ai lui Michael Jackson.

Laurenţiu Duţă a simţit aceeaşi durere pe care i-ar fi produs-o pierderea unui membru al familiei sau a unui prieten.

„Am plâns, pentru că, pentru mine, sentimentul este comparabil cu pierderea cuiva drag, apropiat. Este un şoc pentru întreaga lume muzicală, pentru că s-a stins din viaţă o adevărată legendă“, spune cântăreţul.

„Aşa se întâmplă cu geniile“

Sfârşitul lui Jackson este unul specific personalităţilor care au marcat muzica şi întreaga lume artistică modernă.

„Aşa se întâmplă cu geniile, mor mult prea devreme. Michael Jackson, la fel ca Elvis sau John Lennon, va trăi prin muzica sa. Nu a fost un artist de-o vară, şi-a dedicat întreaga viaţă muzicii“, declară Laurenţiu.

Referitor la scandalurile legate de viaţa personală a megastarului, Laurenţiu Duţă crede că „şi aceste lucruri l-au transformat într-o legendă. Era un tip mai excentric, care nu a avut o viaţă normală. A început să cânte de copil şi toate acestea şi-au pus amprenta asupra vieţii lui. Dacă era un tip normal, care doar urca pe scenă şi cânta, nu ar fi fost atât de mult în atenţia întregii lumi“.

Început marcat de Jackson

Frizura, hainele, dansul şi muzica lui Laurenţiu de la începutul său muzical trădau o mare admiraţie pentru Regele popului.

Nu doar imaginea, dar şi ambiţiile sale de atunci aveau legătură cu Michael. Cântăreţul consideră că debutul său în industria muzicală ar fi fost mult mai timid, dacă nu ar fi fost influenţat de cariera megastarului.

„El mi-a dat un avânt puternic. Voiam să fiu iubit de public, la fel ca el“, spune acesta, care încă mai păstrează hainele pe care le purta la începutul anilor ’90 şi posterele pe care le avea prin casă.

Cântăreţul este unul dintre numeroşii artişti care au preluat, mai mult sau mai puţin, fragmente din stilul Michael Jackson. „Justin Timberlake, Chris Brown, Usher sau Britney Spears sunt doar câteva staruri actuale influenţate de el“, crede Laurenţiu Duţă.

 Şi viaţa sentimentală poartă amprenta superstarului. El şi soţia sa, Ianula, s-au cunoscut în urmă cu 16 ani la fan clubul Michael Jackson din Năvodari. Laurenţiu a fost la ambele concerte pe care le-a susţinut Jackson la Bucureşti şi la 24 august urma să-l vadă încă o dată la Londra.

„Nu mai susţinuse un turneu de 13 ani, lumea întreagă aştepta cu sufletul la gură revenirea sa“, încheie emoţionat solistul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite