László Tökés a retrăit Revoluţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locul unde a izbucnit scânteia revoltei a fost vizitat de cei care au făcut Revoluţia

László Tökés a fost prezent în această dimineaţă la Timişoara pentru a se întâlni cu personalităţi ale oraşului şi pentru a discuta despre Revoluţia din 1989.

La întâlnire au mai luat parte Înalt Prea Sfinţia Sa Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului, profesorul Nicolae Teodorescu – protopop al Bisericii Greco-catolice din Timişoara, profesorul Paul Costin – preşedintele Comunităţii Evreieşti din Timişoara, Traian Orban – preşedintele Memorialului Revoluţiei şi Florian Mihalcea – preşedintele Societăţii Timişoara. Întâlnirea s-a desfăşurat în sediul Parohiei Reformate, acolo unde a izbucnit scânteia Revoluţiei în urmă cu 19 ani.
Au urmat depuneri de coroane în cinstea eroilor revoluţiei timişorene la Biserica Reformată, la monumentul comemorativ Csizmarik László şi la monumentul Ujvárossy Ernö.

Idealul Revoluţiei, uitat

Discuţiile au fost moderate de către omul politic Toro Tibor. Concluzia la care au ajuns cei prezenţi a fost că idealurile Revoluţiei s-au uitat mult prea repede. „Din păcate, politicienii nu mai ştiu de ce am făcut Revoluţie. S-au făcut paşi în urmă faţă de acel entuziasm, iar democraţia din România are grav de suferit”, a spus Toro Tibor. 

Episcopul reformat László Tökés este considerat omul de la care a pornit Revoluţia din 1989. Pe 16 decembrie 1989, Securitatea a mers la casa parohială pentru a-l aresta pe episcop, dar în scurt timp clădirea a fost înconjurată de credincioşii protestatari. Mulţimii i s-au adăugat numeroşi trecători care au început să scandeze lozinci anticomuniste. Respectiva acţiune de protest a fost punctul de pornire al Revoluţiei.

image

S-au făcut paşi în urmă, iar democraţia din România are de suferit

image

  Toro T. Tibor, politician

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite