Lapte la dozator pentru băimăreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lapte la dozator pentru băimăreni
Lapte la dozator pentru băimăreni

Automatul de lapte instalat zilele trecute „lucrează“ nonstop, exact ca în Austria, locul de unde a fost importată ideea. Băimărenii au devenit clienţi fideli şi cumpără zilnic lapte de la dozator. Aparatul a costat 10.000 de euro.

Dacă în alte oraşe din România sau din străinătate automatele de lapte sunt ceva banal, în Baia Mare, primul asemenea aparat a fost instalat abia zilele trecute. Reticenţi la idee, băimărenii au privit în primele zile cu neîncredere „maşinăria“, dar când s-au lămurit despre ce este vorba, au lăsat laptele pe raft la supermarket, pentru cel de la dozator.

Idee importată din Austria

Laura Andor, proprietarul  aparatului, este de loc din Rodina, o localitate aflată la aproape 50 de kilometri de Baia Mare. Are în gospodăria proprie şapte vaci, de la care mulge zilnic aproximativ 80 de litri de lapte. „Din asta am trăit până cum dar nu se mai poate. Preţul plătit de stat este mult prea mic“, a explicat femeia.

Pentru că de la stat primea doar 0,85 de lei pentru fiecare litru de lapte livrat, femeia a decis să-şi înceapă afacerea ei cu lapte. „Am văzut un aparat din ăsta în Austria şi am zis că şi la noi ar fi bun unul din ăsta“, a continuat Laura Andor. Întoarsă acasă, femeia a început să caute pe internet, s-a interesat să vadă cum şi-ar putea achiziţiona un asemenea aparat.

Afacere de succes

Căutările ei au fost încununate de succes la scurt timp. A găsit aparatul la o firmă din Elveţia, l-a comandat şi într-o lună, mergea deja după el.

După prima săptămână, Laura Andor spune că a ieşit în câştig. „În primele două zile am adus mai puţin lapte, să văd cum prinde ideea, dar după ce am văzut că se vine tot, am prins curaj şi am dublat cantitatea“, susţine maramureşeanca.

Băimărenii sunt încântaţi de iniţiativă

Afacerea a costat-o aproximativ 10.000 de euro, la care se mai adaugă alţi 135 de euro pe care trebuie să-i plătească anual la Primărie drept chirie pentru terenul unde este amplasat chioşcul. Fiecare litru de lapte costă 2,50 lei şi singurul inconvenient este că în aparat pot fi introduse doar fise de câte 50 de bani.

La început locuitorii cartierului Săsar, acolo unde este amplasat chioşcul cu lapte au privit maşinăria destul de circumspecţi, dar după ce au gustat deliciosul produs au deveniţi clienţi. „Eu cumpăram lapte de la supermarket unde dădeam cam cinci lei pe litru. Cel de aici este mult mai bun, plus că este mai ieftin“, a spus Robert Adi, unul dintre clienţii fideli ai aparatului.

Aceeaşi părere o are şi Nicoleta Opriş, o tână mamă.„Eu aduc lapte pentru copil de la ţară, dar cu căldurile astea se strica de multe ori până ajungea acasă. Acum e mult mai bine pentru mine şi pentru copilul meu“, a explicat femeia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite