Mii de oameni au venit la sărbătoarea de la Lainici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de oameni au venit la sărbătoarea de la Lainici
Mii de oameni au venit la sărbătoarea de la Lainici

Credincioşii au asistat la slujba de la mănăstire cu ocazia Schimbării la Faţă

Sărbătoarea a început la Lainici cu o slujbă religioasă susţinută de un sobor de 15 preoţi şi trei ierarhi, în frunte cu mitropolitul Olteniei, Irineu Popa. Mii de oameni au asistat la slujbă, fiind impresionaţi de măreţia şi frumuseţea slujbei.

„Vin din Simeria în fiecare an la Lainici“

„Este o sărbătoare foarte importantă pentru creştinii ortodocşi, este vorba de Schimbarea la Faţa a Domnului Iisus Hristos, când şi-a arătat dumnezeirea în faţa apostolilor“, a declarat stareţul Mănăstirii Lainici, Ioachim Pârvulescu.
La sărbătoarea de astăzi au venit oameni din toată ţara, pelerini din Hunedoara, Olt, Gorj, Argeş şi Bucureşti. Aceştia s-au rugat pentru sănătatea lor şi a familiilor lor. „Vin din Simeria în fiecare an la Lainici. Este mănăstirea pe care o preferăm în familie pentru că ne simţim bine când venim aici, pare mai aproape de divinitate“, ne spune Aurica Ciuca, 50 de ani.

Ospăţ pentru pelerinii veniţi din ţară

Reprezentanţii mănăstirii au pus la dispoziţia credincioşilor sute de cărţi religioase, icoane sfinţite şi multe alte obiecte bisericeşti. Bucătăria mănăstirii a pregătit bucate de post pentru toată lumea prezentă astăzi la Lainici. „Am preparat peşte, salată boeuf cu maioneză de post, peşte marinat, chiftele şi sarmale de peşte, ardei umplut, roşii şi castraveţi. E mâncare pentru toată lumea“, a mai declarat stareţul mănăstirii. Anual în această zi, la Lainici mănâncă aproximativ 2.000 de persoane.

Peste 100 de comercianţi din Gorj şi Hunedoara au venit cu fel de fel de produse de artizanat şi textile. La numai câteva ore după deschiderea bâlciului comercianţii s-au declarat extrem de mulţumiţi de vânzări.

Bâlciul, la mare căutare

„După ce am deschis taraba oamenii au început să stea la coadă ca să cumpere de la noi. Am făcut vânzări foarte mari, marfa de o lună de vânzări normale“, a declarat Maria Tăşa, din Bumbeşti-Jiu. Oamenii au făcut cumpărături, dar au stat la coadă şi pentru a mânca mititei, ignorând postul Sfintei Marii, şi pentru a bea bere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite