Asumarea răspunderii pe Codul Muncii, aşa cum nu este prezentată la TV/ Parlamentarii au stat pe iPad, au citit cărţi sau ziare, au vorbit la telefon şi au spus bancuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul şi-a asumat marţi răspunderea, în faţa plenului reunit al Parlamentului, pe Codul Muncii. Premierul Emil Boc a prezentat proiectul în faţa unei audienţe ocupate cu orice altceva, numai cu discursul premierului nu.

adevarul.ro vă dezvăluie evenimente şi afirmaţii inedite din culisele asumării Codului Muncii, dincolo de declaraţiile oficiale ale reprezentanţiilor Puterii şi ai Opoziţiei. Rămâneţi pe adevarul.ro pentru a vedea ceea ce nu vă arată televiziunile.

11.30 După încheierea răspunderii pe Codul Muncii, în plenul Camerei a continuat discuţia. Tema: un discurs istoric de Ziua Femeii, despre emanciparea sexului frumos. În sală sunt trei femei parlamentar.

11.15 Emil Boc şi-a încheiat discursul.

11.05 Deşi premierul încă îşi ţine discursul de asumare, la fumoar atmosfera este mai relaxantă. Şi dacă vă interesa ce îi amuză pe politicieni, iată un banc pe care un parlamentar i l-a povestit lui Sever Voinescu:  "Hai să îţi zic una bună. Cum să cucereşti un popor fără război. Primul lucru: îi întorci pe cei tineri împotriva celor batrani. Al doilea lucru: îi mituieşti pe lideri şi faci astfel încât să afle lumea", moment în care cei cinci parlamentari prezenţi încep să râdă copios, iar Voinescu se declară mulţumit de banc: "da, e bună asta, mi-a plăcut"

10.50 Un parlamentar întârziat a venit să le ofere câte un buchet de trandafiri roşii ministrului Turismului, Elena Udrea şi ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, în timpul discursului lui Emil Boc.

De altfel, cei prezenţi în sală nici măcar nu încearcă să pară interesaţi de discursul premierului.

- În spatele lui Emil Boc, la prezidiu, se află Elena Udrea (ministrul Turismului), Daniel Funeriu (ministrul Educaţiei), Anca Boagiu (ministrul Transporturilor) şi László Borbély (ministrul Mediului). Udrea şi Funeriu se amuză copios, în timp ce Anca Boagiu citeşte ceva de pe telefonul mobil, suficient de interesant încât simte nevoia să împărtăşească şi cu Borbely informaţia

 - Parlamentarii sunt mai interesaţi de verificarea email-urilor sau de ştirile din ziare, în timp ce o femeie parlamentar din grupul UDMR îşi citeşte, rând pe rând, felicitările primite cu ocazia zilei de 8 Martie.

- Fostul ministru al Culturii, Teodor Paleologu, citeşte o carte. Poezii. Vede că e filmat, o închide şi e atent la ce zice Boc.

- Un parlamentar de la UDMR citeşte cu mare interes un articol rupt dintr-un ziar maghiar, în timp ce un altul a aţipit. La un moment dat şi-a ridicat privirea şi, văzând că e filmat de reporterul Adevărul, se trezeşte brusc şi adoptă o atitudine serioasă.

- Vasile Blaga a ieşit din sală, în timp ce o mulţime de parlamentari vorbesc la telefon. Deputatul PDL Sever Voinescu a avut chiar o ieşire nervoasă în urma unei astfel de discuţii telefonice.

- Şi atenţia ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, este reţinută de telefonul mobil, el ridicând doar din când în când capul pentru a vedea ce se mai întâmplă în sală.

10.35 Premierul Emil Boc prezintă, la pupitrul Plenului, proiectul de lege.

Citiţi aici declaraţiile premierului

10.30 A început şedinţa cu o glumă a domnului Ioan Oltean, care a remarcat că cei care nu sunt prezenţi în sală probabil cumpără flori femeilor.

Puţin după ora 10, premierul Emil Boc a ajuns la Parlament, unde a împărţit frezii albe jurnalistelor prezente şi le-a pupat pe obraz, urându-le "La mulţi ani şi o primăvară frumoasă".

Vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean îi roagă insistent pe cei din sală să ia loc pentru începerea şedinţei. Cea care a captat atenţia PDL-iştilor este Elena Udrea: bărbaţii roiesc în jurul ei şi îi pupă mâna. Una dintre deputatele prezente a cam exagerat cu dichiseala de 8 Martie, optând să vină în Parlament cu o fustă roşie destul de scurtă.

În sală sunt puţini parlamentari, până în 100, iar cei prezenţi sunt cam plictisiţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite