Kovesi anunţă că dosarul FNI va fi finalizat “foarte curând”. SOV a fost “oarecum ocolit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul general Codruţa Kovesi a declarat, vineri, că dosarul Fondului Român de Investiţii (FNI), în care Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat de spălare de bani, va fi finalizat foarte curând.

Ea a precizat că, în acest caz, există 400 de metri liniari de bibliorafturi cu arhive şi documente.

"Avem 400 de metri liniari de bibliorafturi în dosarul FNI. Va fi finalizat foarte curând, pentru că suntem în faza de urmărire penală. La momentul infirmării, erau aproximativ 50 de metri liniari", a spus, la România TV, procurorul general.

În acelaşi context, Kovesi a adăugat că anul trecut, la momentul infirmării soluţiei de neurmărire, dosarul FNI nu era unul foarte voluminos. Ea a făcut şi declaraţii uluitoare, potrivit cărora, Sorin Ovidiu Vântu a fost "oarecum ocolit" de cercetări.

"Am şi constatat, cu ocazia infirmării, că de-a lungul cercetărilor efectuate anterior, domnul Sorin Ovidiu Vîntu a fost oarecum ocolit, prin probele care se administrau. Spre exemplu, documentele care făceau dovada unor plăţi către Sorin Ovidiu Vîntu şi către persoane juridice deţinute de acesta nu s-au verificat niciodată prin expertizele care s-au dispus", a explicat procurorul general, care a mai spus că, în acest dosar, "peste 131 de persoane" s-au constituit părţi civile.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost audiat, în iulie, la Parchetul instanţei supreme, în dosarul privind prăbuşirea FNI.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-au adus la cunoştinţă lui Vîntu, în 19 iulie, faptul că s-a dispus extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă de el sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare a banilor.

Din probele administrate de procurori s-a stabilit că, în perioada 1999-2000, Vîntu a realizat mai multe răscumpărări de unităţi de fond FNI şi a utilizat aceste sume la achiziţionarea unor bunuri imobile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite