Kovesi: Voi propune modificarea legii privind organizarea judiciară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, la Realitatea TV, că îi va propune ministrului de justiţie modificarea legii privind organizarea judiciară.

Laura Codruţa Kovesi a menţionat că, potrivit legii, procurorul general nu poate să efectueze controale de fond la unităţile din subordine, nu poate să evalueze procurorii şi nu poate să îi sancţioneze, deoarece toate aceste atribuţii îi aparţin în exclusivitate Consiliului Superior al Magistraturii.

"Am să îi propun ministrului de justiţie să modifice legea privind organizarea judiciară, pentru ca măcar conducătorii de parchete să aibă atribuţii în acest sens. Este anormal să conduci o instituţie fără pârghii manageriale, să constaţi că procurorii din subordine au probleme de conduită, că au probleme în aplicarea legii, dar să nu poţi să faci nimic. Pur şi simplu constaţi, sesizezi CSM, care trebuie să facă o inspecţie, iar inspecţia judiciară funcţionează cum funcţionează", a mai spus procurorul general al României.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite