Kovesi: Mandatul de executare a pedepsei se pune în aplicare de îndată; se vor face verificări dacă poliţiştii au respectat procedurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase pe targă
Adrian Năstase pe targă

Procurorul general Codruţa Kovesi a declarat, joi, că se va verifica dacă poliţiştii care au mers miercuri noapte la locuinţa lui Năstase pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei au respectat procedurile, ea precizând şi că mandatul de executare trebuia pus în aplicare de îndată.

UPDATE: Kovesi a declarat c ă se va verifica dacă poliţiştii care au mers miercuri noapte la locuinţa din Zambaccian au respectat procedurile.

"Se va verifica dacă poliţiştii prezenţi pentru punerea în aplicare a mandatului au respectat procedurile. Mandatul de executare a pedepsei se pune în aplicare de îndată, imediat, nu este un termen de 3-5-10 zile. Din această perspectivă, cei care au mers să pună în aplicare mandatul au procedat corect", a spus Kovesi, întrebată de jurnalişti de ce au mers poliţiştii atât de repede la locuinţa lui Năstase.

Ea a subliniat că acest lucru este conform legii şi procedurilor şi că şi în cazul altor persoane condamnate s-a procedat în acelaşi mod, mandatul fiind pus în aplicare de îndată.

Potrivit acesteia, în situaţiile în care mandatele nu au fost puse în executare de îndată persoanele vizate erau dispărute de la domiciliu.

Întrebată de ce poliţiştii au mers acasă la Năstase în condiţiile în care alţi conamnaţi din dodar s-au predat singuri, Kovesi a spus că vor fi făcuteverificări şi legat de acest aspect.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite