Koto Iosif (UDMR), deputat prin votul a doar 34 de români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul UDMR pe colegiul uninominal Africa – Asia la Camera Deputaţilor, Koto Iosif, a reuşit să obţină un mandat, prin redistribuire, după ce a reuşit să întrunească numai 34 de voturi. În colegiul său, numărul total al voturilor valabil exprimate a fost de 1.768. Pentru comparaţie, în unele colegii din ţară, candidaţi care au obţinut 10.000 de voturi nu au intrat în Parlament.

William Brânză (PD-L), Tudor Panţîru (PSD+PC), Mircea Lubanovici (PD-L) şi Koto Iosif (UDMR) sunt numele celor care vor înainta proiecte legislative utile românilor de peste graniţe în Camera Deputaţilor.

În Senat, vor face acelaşi lucru Viorel Riceard Badea (PD-L) şi Raymond Luca (PNL). Acestea sunt numele câştigătorilor după procesul de redistribuire realizat de Biroul Electoral Central.

Cele mai multe voturi în colegiile pentru diasporă- 8.449 au fost obţinute de Viorel Riceard Badea (PDL)- în colegiu pentru Senat.  El a fost urmat de William Brînză care a obţinut 7.324 de voturi, însă într-un colegiu pentru Senat.

Raymond Luca a primit 944, Tudor Panţîru – 533, iar Mircea Lubanovici - 1.651, fiind singurul care se putea apropia de câştigarea mandatului prin uninominal pur, adică a întrunit exact 50%.

Democrat-liberalul William Brînză îi va reprezenta pe românii din Europa de Vest. Pe cei din Europa de Est şi Asia îi va reprezenta social-democratul Tudor Panţîru. Un alt democrat-liberal, Mircea Lubanovici, îşi va îndreopta atenţia către conaţionalii noştri din SUA şi Canada, iar în Africa şi Asia va merge udemeristul Koto Iosif.

În ceea ce priveşte Senatul, lumea a fost împărţită pe din două: problemele românilor din Europa şi Asia vor fi rezolvate de Viorel Richeard Badea, iar cele din SUA şi Canada de liberalul Raymond Luca.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite