Kim Jong-Il pregăteşte un nou test cu rachetă - surse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi oficiali ruşi au declarat că au informaţii potrivit cărora Coreea de Nord pregăteşte lansarea unei rachete balistice.

"Avem unele informaţii privind tipul şi caracteristicile rachetei. Totuşi nu există informaţii precise privind data lansării", a declarat o sursă militară din Statul Major, citată de Interfax.

Rusia va supraveghea lansarea, a adăugat oficialul, fără a preciza dacă este vorba despre o rachetă cu rază scurtă sau lungă de acţiune.

"O lansare balistică este, aparent, în curs de pregătire", a declarat, la rândul său, o sursă din Ministerul rus de Externe, citat de ITAR-TASS. "Există indicii care sugerează că această pregătire este în curs", a adăugat acesta fără să facă alte precizări.

În ceea ce priveşte lucrările Consiliului de Securitate al ONU privind Coreea de Nord, "începe să se prefigureze o abordare comună privind o rezoluţie", potrivit aceleiaşi surse.

Coreea de Nord a desfăşurat în 25 mai un al doilea test nuclear şi a lansat ulterior mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune. Coreea de Sud a anunţat săptămâna trecută că Phenianul pare să pregătească un test cu rază lungă de acţiune.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite