Kilometri întregi de mers spre şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nouă copii de clasa a treia, cu vârste cuprinse între 9 şi 11 ani, din satul dâmboviţean Muscel fac zi de zi eforturi supraomeneşti ca să ajungă la şcoală. Cu rucsacurile pline cu

Nouă copii de clasa a treia, cu vârste cuprinse între 9 şi 11 ani, din satul dâmboviţean Muscel fac zi de zi eforturi supraomeneşti ca să ajungă la şcoală.

Cu rucsacurile pline cu cărţi şi caiete în spate, ei parcurg 14 kilometri pe zi dus-întors, prin pădure. Drumul este plin de gropi şi de noroaie şi nimeni nu se încumetă să-l urce cu maşina.

Acesta este şi motivul pentru care microbuzul care trebuia să-i transporte pe elevi la şcoală nu este urnit din faţa primăriei. Maşina funcţionează, este aproape nouă, însă drumul care duce la şcoală este impracticabil.

Părinţii micuţilor sunt disperaţi şi însoţesc pe rând grupul de copii. “Ne e frică, d-aia mergem cu ei mereu. Ne e frică să nu-i atace prin pădure vreun urs sau vreun lup”, a declarat Maria Ion, mama unui elev.

Şi învăţătoarea micuţilor este nevoită să meargă tot pe jos până la şcoală. “Naveta este grea,  dar pentru un loc de muncă faci efort”, a spus învăţătoarea Camelia Pascu. Autorităţile cunosc situaţia, dar n-au mişcat un pai, spun ei, din lipsă de fonduri. Acum susţin că, în cel mai scurt timp, drumul va fi reparat.

“Consiliul Judeţean e alături de noi şi sperăm ca anul viitor să veniţi să mergem pe un drum nou”, a promis primarul comunei Moroieni, Constantin Iordan. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite