Liderul suprem iranian Khamanei a ameninţat "liderii ţărilor arogante"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul suprem iranian Khamanei a ameninţat "liderii ţărilor arogante"
Liderul suprem iranian Khamanei a ameninţat "liderii ţărilor arogante"

Ayatollahul Ali Khamenei i-a avertizat luni pe liderii occidentali să nu se implice în afacerile interne ale Teheranului, în caz contrar urmând să primească reacţii puternice din partea iranienilor.

Khamenei a spus într-un discurs la televiziunea publică iraniană că "liderii ţărilor arogante, cei care-şi bagă nasul în treburile Republicii Islamice, ar trebui să ştie că, indiferent de divergenţele din interiorul poporului iranian, atunci când voi, inamicii, vă amestecaţi, poporul formează un pumn strâns împotriva voastră"

"Naţiunea iraniană îi avertizează pe liderii ţărilor care încearcă să profite de situaţie. Atenţie, naţiunea iraniană va reacţiona", a mai avertizat Khamenei, citat de AFP.

Replică

În replică, premierul britanic Gordon Brown a avertizat Iranul, afirmând că europenii sunt pregătiţi să ia măsuri "împreună" ca răspuns la reţinerea angajaţilor ambasadei britanice la Teheran.

Al optulea angajat al ambasadei britanice la Teheran, din cei nouă arestaţi cu ocazia tulburărilor postelectorale, a fost eliberat astăzi. Marea Britanie cere eliberarea şi a ultimului deţinut iranian, care este un analist politic.

"Regimul iranian trebuie să ştie că vom acţiona împreună cu partenerii noştri europeni", a spus Brown, citat de AP.

Şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat că "realmente, poporul iranian merită mai mult decât liderii pe care îi are astăzi",

Marea Britanie poate conta pe sprijinul total al Franţei în disputa privind detenţia unora dintre membrii staffului diplomatic de la Teheren, a mai zis preşedintele francez.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite