17 piraţi somalezi, predaţi de americani Kenyei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şaptesprezece presupuşi piraţi somalezi au fost predaţi astăzi, de către marina americană, autorităţilor kenyene, potrivit AFP. Astfel, numărul piraţilor judecaţi sau care se află  în aşteptarea procesului, în Kenya, a ajuns la 101.

Suspecţii au fost arestaţi la 13 mai în Golful Aden în timp ce încercau să captureze nava comercială Amira care venea din Egipt.

"USS Gettysburg a salvat o navă şi a arestat 17 suspecţi înarmaţi", a explicat şeful anchetelor penale din provincia Coastei, Sebson Wandera. Americanii "au recuperat 24 de puşti AK 47, mai multe pistoale şi o ambarcaţiune rapidă", a precizat Wandera.

Presupuşii piraţi vor fi transferaţi în curând la Malindi, la 130 de kilometri de Mombasa, pentru a fi judecaţi acolo, în condiţiile în care închisoarea de la Mombasa este suprapopulată.

Potrivit AFP, Kenya a semnat în ultimele luni acorduri cu mai multe ţări, între care SUA, dar şi Uniunea Europeană, prin care a acceptat să îi judece pe teritoriul său pe piraţii somalezi capturaţi. Zece piraţi somalezi, din cei 101 încredinţaţi până acum justiţiei kenyene, au fost condamnaţi la şapte ani de închisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite