Nouă milioane de euro pentru un nou Kaufland

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nouă milioane de euro pentru un nou Kaufland
Nouă milioane de euro pentru un nou Kaufland

În luna decembrie, se va deschide în Baia Mare al doilea hipermarket al concernului german Schwarz-Gruppe. Amplasat în cartierul Vasile Alecsandri, hipermarketul va asigura 120 de locuri noi de muncă.

Construcţia la noul hipermarket Kaufland a început la sfârşitul lunii septembrie, pe locul fostei societăţi Mobam. Investiţia se ridică la peste nouă milioane de euro, iar odată cu deschiderea acestuia se vor crea 120 de locuri noi de muncă.
„Crearea de noi locuri de muncă înseamnă mai puţini şomeri în rândul băimărenilor. Bineînţeles că se va rezolva doar într-o mică măsură criza cu care se confruntă municipalitatea, însă e un pas înainte“, spune Mircea Dolha, viceprimarul oraşului. Magazinul va fi funcţional din luna decembrie şi va avea o suprafaţă de 5.750 de metri pătraţi, fiind construit pe un teren cu suprafaţa de 19.150 de metri pătraţi.

Peste 15.000 de sortimente de produse

Noul Kaufland ar fi al zecelea magazin de tip supermarket din Baia Mare. „Cu siguranţă, Baia Mare are puterea economică necesară pentru un număr de 10 de astfel de magazine. Sunt convins că s-a făcut un studiu de fezabilitate în prealabil, altfel nu se investea“, spune Dolha. Hipermarketul va pune la dispoziţia cumpărătorilor peste 15.000 de sortimente de produse. Spre deosebire de celălalt magazin, aici vor fi amenajate în alt mod raioanele, pentru a oferi un climat mai optim clienţilor.
Concernul german Schwarz-Gruppe, din care face parte divizia Kaufland, deţine, la nivel european, sute de astfel de magazine. Fiecare dintre acestea au suprafaţă totală de vânzare între 2.500 şi 12.000 de metri pătraţi şi sunt cu regim de autoservire. Oferta cuprinde de la mărci proprii, până la produse oferite de producătorii regionali şi produse de marcă. Potrivit reprezentanţilor oficiali ai Kaufland România, noul magazin va fi cu siguranţă deschis înainte de sărbătorile de iarnă, iar băimărenii vor beneficia de numeroase promoţii destinate special acestui eveniment.

Al zecelea magazin mare din oraş

Noul Kaufland va fi al zecelea magazin mare din oraş. Pe lângă acestea în municipiu mai sunt două magazine Profi, două marketuri Penny, un supermarket Carrefour şi două supermarketuri Billa, un hipermarket Metro, un hipermarket Real şi un hipermarket Kaufland.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite