Rusia acuză România că fabrică automate Kalaşnikov fără licenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusia acuză România că fabrică automate Kalaşnikov fără licenţă
Rusia acuză România că fabrică automate Kalaşnikov fără licenţă

Rusia a acuzat joi mai multe state, printre care şi România, de fabricare fără licenţă de automate Kalaşnikov, informează Ria Novosti.

O modalitate de a lupta împotriva producerii ilegale de Kalaşnikov este de a încheia acorduri cu acele ţări care doresc să fabrice legal aceste automate, a declarat directorul Rosoboronexport, Anatoli Isaikin.

Există peste 100 de milioane de automate Kalaşnikov în lume şi jumătate din acestea sunt contrafăcute. Peste 15 state fabrică mitraliere fie fără prelungirea licenţei, fie în absenţa acesteia. Printre acestea se numără Bulgaria, România, Egipt, China
, a afirmat directorul Rosoboronexport, societatea care se ocupă cu exportul de armament.

Până şi Statele Unite produc automate Kalaşnikov, cu toate că această ţară nu a primit niciodată licenţă pentru fabricarea lor, a adăugat Anatoli Isaikin.

Acesta a dat drept exemplu Venezuela, ţară în care au fost deja construite, pe baza unui acord, două uzine de fabricare a armelor Kalaşnikov.

 În curând vor fi deschise uzine de fabricare sub licenţă a automatelor Kalaşnikov în mai multe state străine, a indicat Isaikin, fără a preciza însă care sunt acestea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite