Canada refuză să ofere rezidenţă unui fost agent KGB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul agent KGB, Mihail Lennikov, devenit cadru didactic universitar nu a reuşit ieri să convingă instanţa să nu îl expluzeze împreună cu familia din Canada spre Rusia, relatează AFP.

Un judecător i-a refuzat recursul la decizia de expulzare, astfel încât el va trebui să se prezinte autorităţilor în 3 iunie pentru a fi repatriat, lăsându-şi în urmă soţia şi fiul în vârstă de 17 ani, relatează Agerpres.

În vârstă de 48 de ani, Mihail Lennikov sosise în 1997 la Vancouver, împreună cu soţia şi cu fiul său, pentru a-şi continua studiile universitare în domeniul literaturii japoneze. Toţi trei au depus rapid cereri de rezidenţă permanentă în Canada, nebeneficiind decât de vize temporare.

În timp ce soţia şi fiul lui Lennikov au obţinut autorizaţia să rămână în Canada din motive umanitare, fostului agent în serviciile secrete ale URSS i s-a refuzat cererea.

Lennikov nu a negat niciodată că a lucrat pentru KGB. El afirmă că a fost recrutat în timp ce studia la Vladivostok în anii 1980, primind misiunea de a-i spiona pe oamenii de afaceri japonezi cărora le servea drept traducător. Lennikov mai afirmă că în cele din urmă a demisionat din considerente morale şi că acum se teme de represalii în cazul întoarcerii în ţara natală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite