Senatorul Cătălin Voicu a plecat să se predea: Mi-am luat strictul necesar, ca în armată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul PSD Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă
Senatorul PSD Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă

Magistraţii Curţii Supreme de Justiţie şi Casaţie judecă astăzi cererea de arestare preventivă a senatorului Cătălin Voicu, acuzat, printre altele, de trafic de influenţă.

UPDATE 20.20 Cătălin Voicu a ajuns la Direcţia de Cercetări Penale, fiind însoţit de unul dintre avocaţii săi.

Senatorul a intrat în sediul Direcţiei de Cercetări Penale îmbrăcat sport, purtând o bluză de trening, iar pe cap o şapcă.

UPDATE 19.56 Cătălin Voicu a plecat la Poliţia Capitalei să se predea. El a declarat la ieşirea din casă: "Nu mă tem de nimic pentru că ştiu exact ce am făcut. Mi-am luat cu mine doar strictul necesar, periuţă de dinţi....Nu domnişoară, acolo nu ai timp de citit, acolo ai nevoie doar de exerciţii fizice, să te menţii în formă. Îmi amintesc de armată, cum era acum 24 de ani când am plecat în armată. Eu vă rog, lăsaţi-mi familia în pace. Plecaţi de aici. Cu cine o să fiu coleg de celulă? Ce fel de întrebare e asta? Fiţi sigură că primul bestseller pe care o să îl scriu în celulă o să vi-l dau"

Avocatul lui Cătălin Voicu, Mihai Dinu, a declarat că senatorul PSD va fi arestat în această seară. Întrebat despre probele procurorilor împotriva lui Voicu, avocatul lui a spus: "Motivele sunt foarte cunoscute, sunt cele invocate şi azi de PIICJ. Nu sunt motive noi, practic sunt aceleaşi argumente pe care toată lumea le ştie, cele care au stat la baza sesizării Senatului. În rest, dosarul penal are un caracter de confidenţialitate şi nu aş putea să vă spun decât ceea ce se cunoaşte public.

Categoric vom depune recurs în cursul zilei de mâine şi vom folosi toate căile prevăzute de lege. Încarcerarea se va produce această dupa-amiază"

Despre faptul că Voicu ar fi intenţionat să continue unele activităţi ilegale, avocatul a spus că "acesta este un punct de vedere preluat de la Parchet. Sunt probe care infirmă o asemenea opinie cu privire la conduita senatorului. Opinia noastră, dedusă din probe, este că din decembrie 2009 şi până acum, nu a apărut o situaţie juridică nouă. Pur şi simplu procurorii au prezentat-o astăzi într-o altfel de formă, care i-a dat un alt înţeles".

Despre faptul că Voicu ar fi încercat ascunderea adevărului: "Nu s-a pus această problemă, că Voicu a încercat să împiedice aflarea adevărului. Doar s-a invocat oral acest lucru".

UPDATE: Decizie fără precedent: ÎCCJ a decis arestarea senatorului Cătălin Voicu

Magistraţii de la ÎCCJ a admis cererea de arestare preventivă pentru 30 de zile a senatorului Cătălin Voicu. Acesta poate face recurs la decizia ÎCCj în termen de 24 de ore.

UPDATE: Voicu despre intrarea pe uşa destinată arestaţilor în sediul ÎCCJ: "Am intrat prin spate pe o uşă deschisă. Acolo am putut şi eu să-mi parchez maşina. Aţi văzut ce aglomeraţie era".

Senatorul Cătălin Voicu a declarat că şi-a argumentat nevinovăţia în faţa magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. " Am prezentat argumente şi mi-am susţinut punctul de vedere", a declarat Voicu din faţa casei sale, după ieşirea de la audieri.

UPDATE: Senatorul Cătălin Voicu s-a arătat mai mult decât zgârcit la vorbă la ieşirea de la audierile de la ÎCCJ. Întrebat de un reporter daca are încredere că magistraţii nu vor decide arestarea sa preventivă, Voicu a replicat: "Dar dumneavoastră de ce respiraţi şi nu muriţi?!".

Senatorul nu a dorit să facă declaraţii şi s-a limitat să spună că decizia aparţine exlusiv instanţei. Audierile în cazul Voicu s-au finalizat. Vă ţinem la curent cu decizia magistraţilor.

UPDATE: ÎCCJ a dispus anchetarea modului în care Cătălin Voicu a intart în instituţie

Cătălin Voicu a intrat în sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie folosind uşa destinată angajaţilor şi persoanelor lipsite de libertate, fapt nepermis prin regulamentul instanţei supreme. În consecinţă, magistraţii de la ÎCCJ au dispus anchetarea modului în care senatorul a pătruns în clădire.

UPDATE 12.31: Senatul a respins cererea senatorului Cătălin Voicu de a fi audiat în plen. Voicu declara în această dimineaţă că se aşteaptă la o "decizie legală, înţeleaptă şi firească".

Cătălin Voicu a declarat că avizul Senatului pentru arestarea sa este lovit de nulitate absolută.

Senatul şi-a dat miercuri acordul pentru arestarea lui Cătălin Voicu în timp ce acesta era internat la Spitalul Universitar din Capitală. Joi, senatorul Cătălin Voicu a trimis o scrisoare Biroului Permanent al Senatului, motivând că votul dat în favoarea arestării sale nu este valabil pentru că nu a fost ascultat în plen. El a cerut să fie audiat în prima şedinţă a plenului

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a depus, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cererea de arestare preventivă a senatorului PSD.

Senatorul Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

În acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal preşedintele Secţiei civile a instanţei supreme, Florin Costiniu, pentru complicitate la traficul de influenţă săvârşit de senatorul PSD Cătălin Voicu, precum şi omului de afaceri Costel Căşuneanu.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie - septembrie 2009, Cătălin Voicu a primit de la omul de afaceri Costel Căşuneanu, în două tranşe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 euro) şi 200.000 de euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

Voicu a venit cu "sufletul deschis" pentru a-şi susţine cauza


În această dimineaţă, senatorul PSD Cătălin Voicu a afirmat că merge la ÎCCJ "cu sufletul deschis" pentru a-şi susţine "cauza", adăugând că vrea să demonteze chestiunile "neesenţiale" din dosarul său.

"Este clar că deja vroiau să fiu condamnat în media şi de abia pe urmă să vadă dacă pot fi condamnat în instanţă. Asta este o chestiune. Şi mai ţineţi minte: un rechizitoriu, cu cât este foarte lung sau un dosar cu cât este mai mare, cu atât este mai subţire - este un principiu de drept", a afirmat Voicu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite