Justiţia, în grevă pentru sporul de stres

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Justiţia, în grevă pentru sporul de stres
Justiţia, în grevă pentru sporul de stres

Magistraţii intră astăzi în grevă de avertisment, între orele 9.00 şi 12.00, pentru o perioadă nedeterminată. La protest se vor alătura şi grefierii, care vor întrerupe activitatea timp de două ore.

Decizia a fost luată după ce ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a „tăiat” sporul de stres. Acest spor reprezintă 50% din salariul de bază. De altfel, judecărorii instanţei supreme au refuzat să-şi ridice salariile întrucât ele au fost reduse prin eliminarea sporului de stres.

Ei au contestat suspendarea sporului la Curtea de Apel Bucureşti, iar, până la o decizie a instanţei, au decis să nu îşi ia salariile.

În acest context, asociaţiile magistraţilor cer demisia ministrului Justiţiei. Cătălin Predoiu consideră că judecătorii şi procurorii nu sunt suficient de convinşi cu privire la dificultăţile financiare cauzate de criza economică, precizând că banii prevăzuţi în bugetul pe anul 2009 pentru plata sporului de stres s-au epuizat.

„Cred că nu toţi magistraţii sunt suficient de convinşi de gravitatea crizei financiare pe care o traversăm. Pur şi simplu suntem prinşi la mijloc între reglementările adoptate în perioada de creştere economică şi noua realitate economică“, a subliniat Predoiu.

În cazul în care sporul de stres nu va fi reintrodus în grila de salarizare, judecătorii au anunţat că vor boicota alegerile prezidenţiale prin refuzul de a se prezenta la birourile electorale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite