Justiţia sechestrează averea lui Hayssam

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O vilă situată în sectorul 1 al Capitalei şi trei terenuri din Ilfov, care au aparţinut sirianului Omar Hayssam, au fost puse de magistraţi sub sechestru. Imobilele au fost vândute de Hayssam

O vilă situată în sectorul 1 al Capitalei şi trei terenuri din Ilfov, care au aparţinut sirianului Omar Hayssam, au fost puse de magistraţi sub sechestru. Imobilele au fost vândute de Hayssam medicului Mohamad Yassin. Judecătoria Sectorului 3 a luat această măsură pentru a preîntâmpina ca Omar Hayssam să ajungă prin intermediari din nou în posesia acestor imobile.

Ziarul „Adevărul” a dezvăluit în exclusivitate, în urmă cu o lună, că Omar Hayssam, condamnat în România la 20 de ani de închisoare pentru răpirea celor trei jurnalişti, este cercetat de Parchetul General din Homs (Siria) pentru infracţiunea de falsificare a unor acte cu regim special alături de fratele său Samir Omar şi de un notar sirian. O parte din aceste acte măsluite au fost folosite în România, de un complice din dosar, Moh­moud Banna, pentru cumpărarea unor proprietăţi care i-au aparţinut.

“Banna Mahmoud susţine că ar fi cumpărat de la subsemnaţii (medicul Yassin şi soţia sa, Fatima Soufan – n.r.) toate cele patru imobile prin două contracte de vânzare-cumpărare autentificate de un notar din municipiul Bacău. De aceea, cerem să dispuneţi nulitatea absolută”, solicită judecătorilor cei doi  reclamanţi.

Cumpărate înainte de răpire

Potrivit actelor de vânzare-cumpărare depuse de medic, el a intrat în posesia vilei şi a terenurilor cu o săptămână înainte de răpirea jurnaliştilor români la Bagdad. Reşedinţa sirianului din strada Gârlei a fost achiziţionată de Yassin de  la soţii Omar în data de 25 februarie 2005, cu suma de 2,2 miliarde de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite