Jurnalistul întors din Rusia, hăituit de ziariştii clujeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dincolo de cele nouă luni de detenţie în închisorile din capitala rusă, Walter Ghidibaca este nevoit să facă faţă acuzaţiilor şi ironiilor colegilor de breaslă din Cluj.

Dincolo de cele nouă luni de detenţie în închisorile din capitala rusă, Walter Ghidibaca este nevoit să facă faţă acuzaţiilor şi ironiilor colegilor de breaslă din Cluj.

Revenirea în ţară a jurnalistului eliberat de la Moscova, Walter Ghidibaca, a generat în noaptea de luni spre marţi un val de acuze venite din partea jurnaliştilor din Cluj-Napoca. "Ne-ai făcut ţara de râs" sau "Familia ta nu ţi-a fost alături" au fost câteva dintre afirmaţiile colegilor de breaslă ai lui Ghidibaca, care l-au aşteptat pe acesta la revenirea în ţară, după nouă luni de detenţie, la aeroportul din Cluj. Mama, iubita şi câţiva prieteni ai jurnalistului arestat în august, anul trecut, pe un aeroport din Moscova, pentru că le-a declarat vameşilor ruşi că are o bombă în rucsac, au încercat să-l ţină departe de "spectacol" şi să-l ducă acasă.

Urmărire ca în filme pe străzile Clujului

"Nu vin dintr-o călătorie. Am făcut o glumă, iar autorităţile din Rusia au luat-o foarte în serios. Iar voi, dacă voiaţi să vedeţi cum e în detenţie acolo, puteaţi veni să mă vedeţi", a apucat să răspundă ziaristul în vârstă de 33 de ani. "Dar cine a venit de s-a adunat toată presa din ţară?", se întreba portarul aeroportului din Cluj. El abia a reuşit să ridice bariera din faţa maşinii unde se afla Ghidibaca, că a şi început o urmărire ca-n filme pe străzile oraşului de la poalele Feleacului. Ca o escortă prezidenţială, şirul de maşini s-a oprit în faţa Trustului de Construcţii Industriale din cartierul Mărăşti.

Acolo, jurnalistul care şi-a serbat până şi ziua de naştere în celula sa din Rusia (pe 25 februarie 2007, n.r.) a mai dat nişte declaraţii presei care îl urmărea: "Mi s-a explicat acolo că am făcut un gest care putea crea panica, mai ales că în perioada aceea se făcuseră nişte arestări la Londra pentru ameninţări teroriste pe un aeroport".

Ghidibaca pregăteşte reportajul din Siberia

Ieri, clujenii au aflat de la televizor de sosirea celui mai mediatizat concetăţean din ultima perioadă. "Sper să treacă peste primirea agresivă de aseară şi să-şi poată relua activitatea de zi cu zi şi să vedem cât mai curând documentarul pentru care s-a dus în Siberia", a spus Sanda (30 de ani, din Cluj). Jurnalistul şi-a petrecut dimineaţa în compania prietenilor cărora a încercat să le explice că nu a avut nicio intenţie de a provoca un scandal care ar putea să pună într-o postură proastă pe toţi românii care vor călători cândva în Rusia.

Tocmai de aceea, el consideră că ajutorul Consulatului român de la Moscova, de după eliberare, în sensul că şi-a putut obţine repede viza şi recupera actele pentru întoarcerea în ţară, vine ca o confirmare a faptului că şi-a ispăşit pedeapsa. "Vreau să mă reintegrez, pentru că nu este uşor, după nouă luni de detenţie, să mă port ca şi înainte, însă în perioada următoare voi încerca să recuperez materialul filmat în Siberia şi să arăt că nu am făcut această călătorie în Rusia pentru a fi cunoscut ca un teribilist", a spus Walter Ghidibaca.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite