Jurnalişti loviţi sub ochii unui poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziariştii au fost agresaţi de un grup de tineri, iar agentul prezent la faţa locului a spus că nu este de datoria lui să intervină. Reprezentanţii mass-media se aflau la Işalniţa, unde se înecase un adolescent, şi au fost loviţi când scafandrii scoteau la suprafaţă trupul neînsufleţit.

Doi jurnalişti de la „Adevărul de Seară“ au fost loviţi de doi tineri, pe malul râului Jiu, la Işalniţa. În zona barajului, se înecase un adolescent, iar la faţa locului se afla multă lume, printre care rudele băiatului şi jurnalişti. În momentul în care scafandrii au scos la suprafaţă trupul neînsufleţit, iar fotoreporterii şi cameramanii îşi făceau datoria, câţiva tineri au început să-i bruscheze.

„Am fost agresaţi, ameninţaţi, înjuraţi. Au încercat să ne ia aparatura, iar colegul meu Florin Ardelean a fost bătut de unul dintre agresori doar pentru că îşi făcea datoria, fotografiind incidentele“, povesteşte jurnalistul Laura Negrea.

La faţa locului era prezent şi agentul Ionuţ Popa, care însă nu a intervenit. „Ionuţ Popa, ajutorul şefului de post de la Poliţia Işalniţa, observa liniştit cele întâmplate, vorbind la telefon. Mai mult, când a fost întrebat de ce nu ia măsuri, poliţistul a răspuns sec: «Nu este treaba mea, nu este datoria mea. Eu mă aflu pentru altceva aici»”, mai spune jurnalistul.

„Am fost bruscat, lovit, au încercat să îmi ia aparatul, sub privirile poliţistului care vorbea la telefon şi se amuza de cele întâmplate, fără a interveni. Ba mai mult, în momentul în care colegii mei l-au apostrofat că nu intervine, acesta a răspuns că se află pentru altceva acolo”, relatează şi fotoreporterul Florin Ardelean.

Potrivit jurnaliştilor, agresorii se pare că nu aveau nicio legătură cu victima sau cu familia acestuia, ei chiar distrându-se pe seama celui decedat.

Anchetat de superiori

Poliţistul Popa va fi anchetat. „O dată cu stabilirea exactă a circumstanţelor în care s-au produs evenimentele, se va analiza comportamentul agentului de poliţie Ionuţ Popa, aflat la faţa locului. Dacă se vor constata abateri de la codul deontologic şi profesional, se vor dispune măsuri în consecinţă”, a spus Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

Pe numele celor doi agresori s-au deschis dosare penale pentru loviri şi alte violenţe, ameninţare şi injurii, la sesizările depuse de jurnalişti. „Se efectuează cercetări pe baza materialelor video şi foto puse la dispoziţie de victime, pentru identificarea şi tragerea la răspundere a agresorilor. Dosarul va fi înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. Regretăm incidentul şi vom efectua demersurile necesare pentru tragerea la răspundere a vinovaţilor”, a declarat Căpraru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite