Juristul Mitropoliei: „Facem un act fictiv... ăăă... simbolic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preotul Constantin Grigore este acuzat de şeful Direcţiei Silvice de tentativă de fals în acte. O înregistrare telefo-nică dintre cei doi arată cum reprezentantul Mitropoliei Moldovei încearcă o negociere pentru a obţine clădirea Ocolului Silvic din Târgu Neamţ

Scandalul a pornit după ce, în urmă cu o săptămână, preotul Constantin Grigore a încercat să îl convingă pe Ovidius Mărcuţianu, şeful Direcţiei Silvice Neamţ, să cedeze o clădire. Este vorba de sediul în care funcţionează Ocolul Silvic din Târgu Neamţ. Pentru această clădire, cele două instituţii se judecă în prezent la Tribunalul din Braşov.

Iniţial, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a obţinut în instanţă doar retrocedarea a 6.100 hectare de teren în Târgu Neamţ.

„Hai să ne înţelegem. Nu evacuăm nimic. Facem un act fictiv...  ăăă ... simbolic, că suntem proprietari, că am pus în executare hotărârea şi rămâneţi tot dumneavoastră. Haideţi să fim înţelegători, să nu mai facem scandal şi panaramă la presă”, i-a spus preotul Grigore şefului Direcţiei Silvice Neamţ. Reprezentantul Mitropoliei i-a mai spus lui Mărcuţianu că ar putea face şi plângeri penale pentru a rezolva situaţia.

Amendat pentru fals

Sediul Ocolului Silvic din Târgu Neamţ a devenit ţinta Mitropoliei Moldovei după ce juristul Grigore a trecut abuziv clădirea pe lista cu proprietăţile exceptate de la retrocedare.

„Falsul a fost acceptat de procurori, care l-au amendat pe preotul Grigore cu  500 de lei. Pe baza acestui act fals, Mitropolia a câştigat primul termen de la Braşov, dar  noi am făcut recurs”, ne-a declarat Ovidius Mărcuţianu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite