Jurassic Park de Satu Mare, în parcarea Real

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurassic Park de Satu Mare, în parcarea Real
Jurassic Park de Satu Mare, în parcarea Real

Deschisă de joi, expoziţia cuprinde 32 de dinozauri confecţionaţi din plastic şi a atras sute de sătmăreni. Şirul dinozaurilor este aranjat cronologic, din mezozoic până la apariţia omului din epoca de piatră.

Aflată pentru prima dată la Satu Mare, expoziţia de dinozauri „Dino XXL“ din parcarea magazinului Real aduce un parc jurasic animat printre sătmăreni. În cortul situat în capătul parcării magazinului au fost expuşi 32 de dinozauri din plastic care sunt animaţi. Sute de sătmăreni au fost atraşi de decorul şi de ambianţa sonoră din cort, inspirată din vremurile preistorice.

Cel mai mare dinozaur expus este Diplodocus şi are o dimensiune de 30 metri lungime şi zece înălţime. Şirul dinozaurilor este aranjat cronologic, din mezozoic până la apariţia omului din epoca de piatră. Toate reptilele expuse au dimensiunea naturală a specimenelor care au trăit înaintea erei noastre. În cort sunt expuse atât exemplare ierbivore, cât şi carnivore.

Poze şi suveniruri reptiliene

Atracţia evenimentului o constituie exponatul T-Rex. Participanţii la expoziţie au putut afla informaţii despre fiecare specie de dinozaur în parte. Figurinele animate redau scene din viaţa de acum câteva sute de mii de ani. „Este ceva extraodinar. Cu toţii eram fascinaţi în copilărie de aceste creaturi, dar în afară de filme şi jucării n-am avut şansa să le apreciem dimensiunile“, spune Martin Bura, unul din vizitatorii expoziţiei. În centrul cortului a fost amplasată o masă cu fragmente de „oase de dinozaur“, iar copiii au ocazia să le şlefuiască cu pensula pusă la dispoziţie. Deoarece această expoziţie este în premieră în municipiu, sătmărenii s-au înghesuit să îşi facă poze lângă dinozauri, respectiv au avut şansa să îşi achiziţioneze suveniruri cu exemplarele expuse, în miniatură. Din spusele ghizilor reiese că toate exponatele au fost construite după date ştiinţifice reale.

Expoziţia este cea mai mare din Europa

Preţul unui bilet este de 15 lei pentru adulţi, 10 lei pentru grupurile organizate, iar copiii cu o vârstă mai mică de patru ani au acces liber la eveniment. Cei care vor să vadă această expoziţie mai pot să o facă azi până la ora 21.00.  Originari din Piatra Neamţ, Miro Circus Variete România colindă ţara cu această expoziţie şi au un succes neaşteptat de mare. De la Satu Mare, al treilea judeţ vizitat, convoiul expoziţional se va îndrepta spre judeţul Maramureş, unde vor deschide acelaşi expoziţie la Baia Mare între 3 şi 6 septembrie, la Sala Sporturilor. La ora actuală, evenimentul constituie cea mai mare expoziţie de reptile preistorice din Europa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite