Junii coboară în Cetatea Braşovului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşovul a îmbrăcat haine de sărbătoare în acest sfârşit de săptămână. Cea de-a şaptea ediţie a festivalului "Zilele Braşovului" include o tradiţie de suflet a braşovenilor:

Braşovul a îmbrăcat haine de sărbătoare în acest sfârşit de săptămână. Cea de-a şaptea ediţie a festivalului "Zilele Braşovului" include o tradiţie de suflet a braşovenilor: coborârea Junilor în Cetate, primii români primiţi în vechiul burg săsesc.

Acesta va fi şi momentul culminant, care se va desfăşura în Duminica Tomii (mâine), când va avea loc tradiţionala paradă a Junilor, începând cu ora 11.00, pornind din Piaţa Unirii, pe la Livada Poştei, apoi pe strada Republicii şi Piaţa Sfatului, până la Pietrele lui Solomon, unde va avea tradiţionala serbare câmpenească.

Pe întreaga perioadă a sărbătorii, la Braşov sunt programate o serie de concerte ale formaţiilor de muzică populară şi ale unităţilor şcolare din judeţ, dar şi ale unor vedete. Astfel, astăzi vor concerta în Piaţa Sfatului, de la ora 19.00, Celia, Lavinia, Proconsul şi Direcţia 5.

Pentru ziua de mâine, organizatorii au pregătit un spectacol de muzică populară, susţinut de Sofia Vicoveanca, Mariana Anghel, Sava Negrean Brudaşcu şi Dinu Iancu Sălăjan. În timpul paradei Junilor, circulaţia în Centrul Istoric va fi restricţionată, pentru ca evenimentul să se desfăşoare fără probleme.

Mai mult, va fi interzis accesul autoturismelor la Pietrele lui Solomon, pentru a nu se crea blocaje. Pe timpul "Zilelor Braşovului" vor avea loc şi evenimente pentru copii, în parcul de la Livada Poştei, cum ar fi concursurile de desene pe asfalt, dar şi programe artistice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite