"Rebelii Jundallah sunt antrenaţi de serviciile de informaţii americane şi britanice"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Rebelii Jundallah sunt antrenaţi de serviciile de informaţii americane şi britanice"
"Rebelii Jundallah sunt antrenaţi de serviciile de informaţii americane şi britanice"

Membrii grupului sunit rebel Jundallah (Soldaţii lui Allah) sunt "antrenaţi şi echipaţi" de serviciile de informaţii americane şi britanice, a afirmat duminică comandantul armatei de infanterie a Gardienilor Revoluţiei pentru televiziunea iraniană.

Mai citeşte şi:


"Bazele rebelilor se află în ţările vecine şi ei sunt antrenaţi şi echipaţi acolo. Cei care au fost arestaţi au mărturisit că au fost echipaţi de serviciile de informaţii străine", a declarat gen. Mohammad Pakpour, fără a furniza alte detalii asupra arestărilor.

"În aceste ţări se află serviciile de informaţii american şi britanic, iar grupul Abdolmalek Righi este antrenat de serviciile de informaţii american şi britanic", a adăugat el.

De altfel, ministrul iranian de interne, Mostapha Mohammad Najar, i-a telefonat omologului său pakistanez pentru a-i împărtăşi "puternicul protest al poporului şi al guvernului iranian" după atentatul de duminică dimineaţă.

"Guvernul pakistanez trebuie să-i predea cât mai rapid posibil Iranului pe aceşti terorişti din grupul Jundallah", a declarat Mostapha Mohammad Najar în cursul acestei convorbiri telefonice.

"Nu există niciun motiv de a întârzia predarea către Iran a acestor terorişti şi responsabilii pakistanezi trebuie să răspundă de aceste acţiuni", a adăugat oficialul de la Teheran.

Cel puţin 31 de persoane au fost ucise duminică în sud-estul Iranului, la frontiera cu Pakistanul, într-un atentat care a decapitat comandamentul local al Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a regimului, conform unui ultim bilanţ furnizat de agenţia Isna.

Teheranul a denunţat un act terorist şi a acuzat Statele Unite de implicare în acest atac care, conform unui responsabil al puterii juridice, a fost revendicat de grupul rebel sunit Jundallah, notează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite