Jumătate de veac pentru „lotul Horeanu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alina Horeanu va sta după gratii 20 de ani, iar prietenul ei 23 de ani pentru omor deosebit de grav şi tâlhărie.

Soţia lui Daniel Mancaş, directorul din Botoşani ucis în 2007, este de părere că pedeapsa pentru cei care i-au ucis soţul este prea blândă. „Dacă asta este pedeapsa, mi se pare prea mică. Mă aşteptam la închisoare pe viaţă”, a spus Anişoara Mancaş. Aceasta este de părere că suma acordată de judecători ca daune morale şi materiale este prea mică. „Daunele sunt mult prea mici. Voi discuta cu avocatul pentru a stabili dacă facem apel”, a precizat Anişoara Mancaş.

Magistraţii Tribunalului Iaşi au condamnat-o ieri pe Alina Horeanu la 20 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav şi tâlhărie. În schimb, iubitul acesteia, Vlad Scurtu Irimia, a primit pentru aceleaşi infracţiuni 23 de ani de închisoare.

Daune de 887.000 de lei

„Vom face apel deoarece considerăm că sentinţa este prea aspră”, a declarat Ionuţ Pohrib, avocatul Alinei Horeanu. Judecătorii au decis să îi condamne şi pe Daniel Brăescu şi Alexandru Stan la câte trei ani de închisoare cu suspendare, pentru tăinuire, favorizarea şi nedenunţarea infractorului, primul fiind pedepsit şi pentru că a condus, deşi avea permisul suspendat.

Pe lângă închisoare Horeanu şi Scurtu Irimia vor trebui să plătească familiei victimei 880.170 de lei daune morale, plus o pensie de 1.000 de lei lunar pentru copiii victimei. Cei patru studenţi vor trebui să dea soţiei lui Mancaş alţi 7.400 de lei daune. Pe 9 februarie 2007, Alina Horeanu (21 de ani) şi Vlad Scurtu Irimia (21 de ani), ambii din Suceava, l-ar fi ucis pe Daniel Mancaş, după ce l-au înjunghiat de mai multe ori. Ajutaţi de Brăescu şi Stan, cei doi au îngropat cadavrul în comuna Ciprian Porumbescu, din Suceava.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite