Jumătate din proprietarii de centrale, fără avize

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Târgu Mureş, 50% din proprietarii de centrale nu sunt la zi cu toate actele necesare şi riscă să rămână, în orice moment, fără gaz metan. "Termenul a expirat în 30 iunie, însă legea

În Târgu Mureş, 50% din proprietarii de centrale nu sunt la zi cu toate actele necesare şi riscă să rămână, în orice moment, fără gaz metan.
"Termenul a expirat în 30 iunie, însă legea e în vigoare din 2002. Acum trei ani a fost primul anunţ oficial, prin care se cereau aceste documente, şi s-a tot prelungit. În Târgu Mureş, cel puţin jumătate dintre proprietarii de centrale nu au toate avizele necesare", ne-a declarat patronul unei firme de vânzare şi montare centrale individuale. Aceste avize se eliberează, în Mureş, de 16 firme particulare autorizate de Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR), în baza unui contract încheiat între firmă şi proprietarul de centrală termică de apartament. şi totuşi, se pare că târgumureşenii au înţeles că nu e de glumit şi au început să facă demersurile necesare pentru a respecta prevederile enumerate, dovadă că numărul de solicitări pentru eliberarea avizelor a crescut în ultimele două săptămâni. Controalele sunt făcute de către Distrigaz Nord, bianual. Cei care nu sunt în legalitate vor primi un aviz de 30 de zile, timp în care au posibilitatea să-şi procure toate documentele necesare. În caz contrar, se va trece la sistarea gazului metan.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite