Jumătate de milion de euro, dosit printre haine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vameşii de la Aeroportul „Henri Coandă“ şi agenţii de la Poliţia Transporturi au descoperit, ieri, în bagajele unei femei cu dublă cetăţenie româno-turcă, 590.000 de dolari şi 121.000 de euro.

Marinela Moise, de 35 de ani, era pe cale să se îmbarce în cursa Bucureşti – Istanbul când a fost întoarsă de la uşa aeronavei pentru un control suplimentar. Faptul că femeia mergea des în Istanbul, unde stătea o singură zi, li s-a părut suspect vameşilor de pe Otopeni.

În bagajul de cală, ascunse între haine, vameşii au găsit teancurile de bancnote – bani nedeclaraţi, ce urmau să iasă ilegal din ţară. „Când a fost prinsă, i s-a făcut rău. Încet şi-a revenit, dar a refuzat să dea detalii privind provenienţa banilor“, a declarat pentru „Adevărul“ directorul Biroului Vamal Otopeni, Bogdan Mihei.

Reglementările Uniunii Europene impun, începând din 15 iunie 2007, obligativitatea declarării sumelor ce depăşesc 10.000 euro, la intrarea şi la ieşirea din ţară. „Potrivit legii, Marinela Moise are dreptul să-şi ia înapoi 10.000 de euro. Diferenţa – toată suma în dolari găsită asupra ei şi 111.000 de euro – a fost confiscată, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional”, a adăugat Mihei.
Marinela Moise este domiciliată în Bucureşti şi este căsătorită cu un cetăţean turc. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite