Sală de operaţie nouă în Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sală de operaţie nouă în Spitalul Judeţean
Sală de operaţie nouă în Spitalul Judeţean

Aparatura care respectă standardele internaţionale a costat aproximativ 140.000 de lei, bani alocaţi de la bugetul de stat. În blocul operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba a fost amenajată o sală de operaţii pentru afecţiunile ortopedice.

 În ultimele zile, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba au fost făcute mai multe lucrări de reabilitare şi compartimentare. Cea mai importantă dintre lucrările efectuate este amenajarea unei noi săli de operaţie pentru secţia de ortopedie a spitalului din Alba Iulia.

Se poate proteza şoldul

Numărul accidentelor rutiere, pe raza judeţului Alba este în creştere. De cele mai multe ori, victimele acestor accidente, care ajung la unitatea spitalicească din Alba Iulia, suferă fracturi, care necesită intervenţie chirurgicală de urgenţă.
Aceasta este una dintre cauzele care au determinat amenajarea în blocul operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba a unei săli pentru chirurgie ortopedică, care să răspundă nevoilor medicale şi care să corespundă standardelor internaţionale.
„De cele mai multe ori ne confruntăm cu fracturi, deschise sau închise, ale membrelor superioare sau inferioare. Sunt însă situaţii în care este nevoie şi de protezare. Se poate pune acum, spr e exemplu şi proteză la şold. Sala este multifuncţională şi era absolut necesară într-un spital ca cel de la Alba Iulia. Un sprijin deosebit în crearea acestei săli l-am primit şi de la Călin Potor, fostul manager al spitalului”, a spus medicul ortoped Constantin Popa.

Alte lucrări de întreţinere

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, Doru Drăgan, spune că investiţia pentru amenajarea acestei săli s-a ridicat la aproximativ 140.000 de lei. „Am reuşit ca doar în câteva zile sa amenajăm sala. La acest moment mai este nevoie doar de două lămpi speciale pentru sălile de operaţie”, a spus Drăgan.
Fondurile de care a beneficiat spitalul albaiulian au fost mai mari decât ceea ce s-a cheltuit pentru amenajarea sălii pentru intervenţii chirurgicale de ortopedie. Banii rămaşi au fost utilizaţi şi pentru alte lucrări de reabilitare.
„Am beneficiat de un fond de 160 000 de lei. Din suma  care a rămas după amenajarea sălii am făcut diverse lucrări de întreţinere la spital”, a mai declarat managerul Doru Drăgan.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite