Judecătorul Cristi Dănileţ despre candidatura Floricăi Bejinaru: “A colaborat cu Securitatea. Este o situaţie jenantă pentru orice magistrat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis astăzi cu majoritate de voturi, să revoce decizia de acceptare a candidaturii judecătoarei Florica Bejinaru, care a semnat angajament cu Securitatea,  la concursul pentru preşedinţia Tribunalului Mehedinţi.

Preşedintele CSM cere revocarea candidaturii Floricăi Bejinaru la şefia Tribunalului Mehedinţi: „A colaborat cu Securitatea”

Cum a scăpat şefa CSM de eticheta „poliţie politică“

Cauza: nerespectarea condiţiei de legalitate.
Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă.
„Secţia a luat această decizie ca urmare a constatării că doamna judecător Florica Bejinaru a colaborat cu Securitatea”, a declarat preşedintele CSM, Horaţius Dumbravă, după votul secţiei, citat de infocsm.ro.

Alexandru Şerban: “Avem o lacună în regulamentul privind astfel de concursuri”


„Cred că avem o lacună în regulamentul privind astfel de concursuri. Ca să o acoperim, trebuie să convenim asupra unei modificări de regulament, iar în acest sens propun să sesizăm Comisia 2 pentru elaborarea unei propuneri”, a declarat judecătorul Alexandru Şerban.

„Nimeni nu are îndoieli că doamna Bejinaru a colaborat cu Securitatea. Avem documente care demonstrează asta, precum şi declaraţia domniei sale la o emisiune TV. E o situaţie jenantă ca un astfel de magistrat să se prezinte la un concurs de acest gen, încălcând flagrant legea”, a subliniat şi judecătorul Cristi Danileţ.


Dosar de reţea şi angajament


Legalitatea candidaturii judecătoarei Bejinaru a fost supusă atenţiei secţiei pentru judecători de preşedintele CSM.
Preşedintele CSM a ataşat decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, conform căreia judecătoarea Florica Bejinaru a avut dosar de reţea al fostelor organe de Securitate.
De asemenea, președintele CSM a atras atenția şi asupra Hotărârii Plenului CSM nr. 320/27.04.2006, potrivit căreia „nu pot fi numiţi în funcţii de conducere judecătorii care au făcut parte din serviciul de informaţii înainte de anul 1990 sau au colaborat cu acestea”.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite