Târgovişte: Nouă tineri au fost arestaţi de Judecătoria Găeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Nouă tineri au fost arestaţi de Judecătoria Găeşti
Târgovişte: Nouă tineri au fost arestaţi de Judecătoria Găeşti

Nouă tineri au fost arestaţi, sâmbătă, de Judecătoria Găeşti pentru agresasarea şi sechestrarea unei persoane, căreia i-au luat şi distrus maşina, informează Poliţia Română.

Tinerii sunt suspectaţi că vineri, 30 octombrie, l-au agresat pe Laurenţiu A., în vârstă de 22 de ani, din comuna Dragodana, ei fiind acuzaţi de lipsire de libertate, vătămare corporală şi distrugere.

Potrivit sursei citate, în noaptea de 30 spre 31 octombrie, în jurul orei 1.30, Poliţia Oraşului Găeşti a fost sesizată de către Spitalul Judeţean Dâmboviţa cu privire la faptul că, la această unitate spitalicească, s-a prezentat A. Laurenţiu, care a fost internat cu diagnosticul "politraumatism prin agresiune, traumatism cranio-cerebral, hematom parietal dreapta, contuzie faţă dreapta, excoriaţii".

Tânărul a sesizat că, în seara de 30 octombrie, a fost agresat de mai multe persoane, după ce în prealabil fusese transportat împotriva voinţei sale în portbagaj. De asemenea, tânărul a reclamat şi că i-au fost sparte geamurile autoturismului personal.

În baza sesizării, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care, la ieşirea de pe un drum forestier din pădurea Dragodana, a găsit autoturismul proprietate personală a părţii vătămate, cu geamurile şi farurile sparte şi fără plăcuţele de înmatriculare.

Cercetările efectuate de poliţişti au stabilit faptul că partea vătămată, în timp ce se afla pe acel drum forestier, a fost lovită cu obiecte dure de mai multe persoane şi, după ce i-a fost distrus şi autoturismul, a fost introdus cu forţa în portbagajul altui autoturism şi a fost transportat în zona izlazului din satul Pădureni. Aici, el a fost lovit din nou, reproşându-i-se că ar fi autorul unui furt comis în 30 octombrie.

În urma examinării medico-legale, lui A. Laurenţiu i-au fost acordate 40-45 de zile de îngrijiri medicale, pentru leziunile suferite.

Poliţiştii i-au identificat la scurt timp pe cei nouă tineri agresori, care au vârste între 19 şi 25 de ani. Parchetul Judecătoriei Găeşti a confirmat începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală, distrugere şi lipsire de libertate în mod ilegal faţă de cei nouă suspecţi, iar împotriva lor s-a dispus iniţial măsura preventivă de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru 30 de zile.

În urma administrării de noi probe în cauză de către poliţişti, ce au întărit acuzaţiile aduse celor nouă învinuiţi, precum şi urmare a nerespectării obligaţiilor dispuse prin ordonanţă (obligaţii prevăzute de art. 145 din Codul de procedură penală), aceştia au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere, pentru 24 de ore, vineri seara.

Sâmbătă dimineaţă, instanţa şi-a însuşit propunerea de arestare preventivă, emiţând, pe numele celor nouă, mandate de arestare preventivă provizorie pentru 29 de zile.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti pentru probarea întregii activităţi infracţionale a celor nouă persoane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite